Back to top

Més de 6.000 persones gaudeixen de la Nit dels Museus

Èxit de participació en la Nit dels Museus i del Patrimoni a Reus. Enguany el nombre de visitants ha crescut prop d'un 35% en relació l'any passat, i ha superat les sis mil persones. A més, i coincidint amb la commemoració de "Reus, Ciutat de la Música 2018", les actuacions musicals hi han tingut un paper destacat.
palau bofarull

Catorze espais museístics i del patrimoni reusenc han obert durant la tarda de dissabte i fins la matinada de diumenge amb motiu de la celebració de la Nit dels Museus, una jornada que es fa a tot el país per commemorar el Dia Internacional dels Museus. El més visitat ha estat el Gaudí Centre, mentre que el Palau Bofarull, el Saló de Plens i el Campanar han estat els que han incrementat més el nombre de visitants.

Els ciutadans que han visitat el Palau Bofarull han pogut descobrir coses tant interessants com el fet que els gegants indis de la ciutat es van inspirar en una pintura de la sala noble del Palau, o bé quins van ser els orígens del Palau i de la família Bofarull, que el va habitar fins el 1836. Tal i com explica la guia, M. Carmen Granados, "aquesta família realment no eren nobles, tot i que estem en un palau i pugui semblar que estem parlant d'una família aristòcrata, sinó que ben al contrari, venien de família de pagesos, de boters, però realment, amb aquesta fortuna que van fer a les Amèriques es van ennoblir i de fet, el propietari, el Josep Bofarull, fins i tot va poder comprar títols". Uns visitants vinguts de Canet de Mar expliquen que han trobat la visita molt interessant "ens ha semblat molt interessant aquesta història de Reus, del comerç, de la famosa frase "Reus, París, Londres", i el final musical molt bonic, molt apropiat".

Una de les altres descobertes que han fet molts reusencs ha estat al museu de Reus del raval de Santa Anna, on han pogut visitar la cambra cuirassada de l'antic Banc d'Espanya, un espai que ha sorprès força als visitants, entre els quals, la Montse Gispert, que opina que "l'explicació que et donen del que hi havia anys enrere, i que els diners venien per aquí, perquè no passessin per dalt, i que estava tot aquí a la caixa forta, amb els panys, que hi hagués d'haver tres persones per obrir el pany, per entrar a dins... la seguretat que ja tenien pensada llavors m'ha sorprès molt, ho he trobat molt xulo".

A més de les exposicions, dins del museu han pogut veure, també,les sales de restauració i reserva de fons històrics de la ciutat.

Notícies relacionades