Back to top

Més consum de fruita gràcies al projecte 'Som la Pera'

ADRIÀ MORTE

Coneixen el projecte reusenc ‘Som la Pera’? Es tracta d’una iniciativa que va nèixer ara fa dos anys i que tenia com a objectiu promoure hàbits saludables entre els adolescents. Doncs bé, ara ja es coneixen els resultats i són més que positius. El projecte ha aconseguit incrementar notablement el consum de fruita i l’activitat física entre els adolescents.

El projecte ‘Som la Pera’, premiat com a imprescindible de l’any per Canal Reus Televisió, ha donat a conèixer els resultats del seu treball. Unes conclusions d’allò més positives ja que el projecte ha fet augmentar en gairebé un 12% el consum de fruita i un 17% l’activitat física.

El projecte l’han liderat 5 estudiants dels Instituts Gaudí i Gabriel i Ferrater que han dissenyat diverses activitats per a 130 alumnes durant els darrers dos cursos escolars. Alhora hi havia un altre grup de 130 adolescents que seguien el seu curs, sense participar de les activitats. D’aquesta manera s’ha pogut fer una comparativa entre els dos grups d’alumnes. Ara, després de comprovar l’èxit del projecte, el ‘Som la Pera’ es trasllarà a 350 alumnes d’educació primària de Reus.

EYTO-Kids que és com es coneix el projecte començarà aquest febrer i tindrà una durada de 10 mesos. La principal singularitat de la iniciativa es que seran els propis adolescents del primer projecte, els qui dissenyaran activitats de promoció de la salut als infants de reus.