Back to top

Un mes del curs escolar més atípic

Els centres educatius asseguren que els contagis provenen de fora de l'escola i que a les aules es compleixen tots els protocols i mesures de seguretat.

Desinfecció de mans, mascareta posada a partir de primària i presa de temperatura són les tres normes bàsiques que tant alumnes com professors han hagut d'implantar en la seva rutina. Cada alumne s'ha de netejar les seva taula i cada grup té un kit de desinfecció per garantir la neteja de les aules. Els professors, encarregats de recordar als alumnes que portin la mascareta o garantir la distància interpersonal, també han hagut d'habituar-se a nous hàbits, però,  després d'un mes de l'inici del curs escolar, tots plegats han aconseguit acostumar-se a la nova normalitat.

Alguns alumnes asseguren que el més difícil és no poder tocar als seus amics però són conscients de que aquest serà un curs diferent i l'afronten amb ganes de continuar anant a l'escola.  Pel que fa el professorat, David Borràs, mestre de primària, explica que els nens venien espantats al principi, però s'han acostumat a la situació actual amb èxit. 

Des del Departament d'Ensenyament han proporcionat gels hidroalcohòlics i mascaretes quirúrgiques, però les escoles procuren garantir la màxima seguretat tant per alumnes com professors, respectant els grups bombolla, ventilant les aules i augmentant el material de protecció. Per exemple, a l'escola reusenca Eduard Toda i Güell, van decidir comprar pantalles protectores pel professorat d'Infantil, ja que amb els més petits cal acotxar-se i és difícil mantenir la distància de seguretat. D'altra banda, el  Departament de Salut també va proporcionar bates, que juntament amb les pantalles, també serveixen per protegir-se en cas d'haver d'aïllar alumnes amb símptomes.
 

Casos als centres educatius reusencs

classe confinada

A dia d'avui són 72 els grups que s'han hagut de confinar a la ciutat de Reus, en total 1825 persones que hauran de fer quarantena.  Les escoles asseguren que la majoria de casos venen de fora de l'àmbit escolar i continuen complint amb totes les mesures per oferir una educació el menys atípica possible.
 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades