Back to top

Un mes després es desconeix el motiu de l'accident a IQOXE

El Conseller d'Interior, Miquel Buch, que ha defensat un paquet de mesures per tal que el territori pugui recuperar la gestió d'emergències en l'àmbit de la química
noticies

Un mes després de l'explosió a la planta d'IQOXE al polígon químic de Tarragona continuen les incerteses al voltant dels motius reals de l'accident. Precisament per tot plegat, ecologistes i sindicats se sumaran a les causes judicials obertes.

Un dels motius és l'accés a la informació. La CGT ja ha anunciat que es personarà com a acusació popular i el GEPEC espera recollir més informació abans de presentar-se davant la fiscalia. 

Silenci de les administracions

ok

Avui fa un mes que el cel de Tarragona es va il·luminar. Una explosió al polígon químic sud de Tarragona encenia totes les alarmes.

La incertesa dels primers minuts sobre el que havia passat es va anar incrementat a mesura que les administracions implicades mantenien un silenci que va durar hores.

L'explosió deixava dos operaris morts i un veí de Torreforta que va veure com una planxa de ferro disparada provocava l'ensorrament del sostre de casa seva.

Des d'aleshores han estat moltes les especulacions al voltant del que va passar. Del cert, pel que van informar els bombers l'endemà de l'incident, sabem que l'explosió es va produir en un reactor que va provocar l'incendi d'un tanc annex.

Posició d'entitats i sindicats

Els motius de l'explosió, però, són una incògnita. Diverses entitats ecologistes i sindicals reclamen a l'empresa que expliqui què va passar exactament.

Davant la manca d'informació, s'han personat a la causa. La CGT ahir mateix anunciava que se sumava a l'acusació popular. La seva voluntat és tenir accés a la informació de la investigació. 

Miquel Buch anuncia mesures 

I aquest mateix matí hi ha hagut una nova reunió de la taula dels alcaldes per abordar com millorar els processos de seguretat i d'emergència.

Una reunió que ha comptat amb la presència també, del Conseller d'Interior, Miquel Buch, que ha defensat un paquet de mesures per tal que el territori pugui recuperar la gestió d'emergències en l'àmbit de la química.

Paraules clau:

Notícies relacionades