Back to top

Més d'un miler de persones a Cambrils en suport a les institucions catalanes

El rebuig a l'actuació policial de la Guàrdia Civil s'ha fet sentir també a Cambrils, on més d'un miler de persones han sortit al carrer a manifestar-se, de la mateixa manera que s'ha fet en molts d'altres municipis catalans.
Cambrils 20S

A Cambrils, la plaça de la Vila ha estat l'escenari on més d'un miler de persones s'han reunit per donar suport a les institucions catalanes després de l'episodi viscut a Barcelona, amb els escorcolls protagonitzats per la Guàrdia Civil. La població ha sortit al carrer amb consignes molt repetides aquests dies, com 'Votarem' o 'Independència'. Durant l'acte també s'ha llegit un manifest unitari en el qual hi han participat diferents formacions polítiques del municipi. Es tracta d'una acció que s'ha repetit en d'altres municipis del territori català, com per exemple Reus, on s'han concentrat més de 6.000 persones a la plaça del Mercadal

Entre els manifestants, la percepció de viure un dia històric era ben present. Un exemple és M. Dolors Buil, qui ha definit el dia com a 'intens' i 'atac a la democràcia' i ha posat èmfasi en els familiars que han patit la guerra i la dictadura. Centrant-se en el caràcter pacífic de la concentració, Miquel de Marcos afegeix que des de l'Estat 'estan buscant contínuament arguments per presentar-nos al món com el que no som, com si fóssim incívics i antidemocràtics... sabem que això no ho som, però hem de demostrar el contrari i fer veure al món la realitat, perquè així s'acabaran posant del nostre costat", apunta.

Més contundent es mostra Jaume Borràs, qui carrega contra el govern espanyol, qui assegura que "no entenen res, es pensen que es pot jugar amb els sentiments de tot un poble. Quan se'ns va retallar l'Estatut en aquella sentència ignominiosa del TC, la gent ha dit prou al règim de falsa democràcia sorgit de la mort de Franco. És el moment de tirar endavant, de lluitar per una Catalunya lliure, independent i democràtica".

Respecte a l'actuació del cos de seguretat espanyol, alguns protestants feien broma. En clau d'humor, Joan Carles Massaguer apunta que "caldrien més agents de la Guàrdia Civil perquè estan fent la feina bruta i si n'hi hagués més, perquè així tindríem més vots a favor nostre". D'altres, com Marta Cerrato, té clar que aquest operatiu no impedirà que es pugui votar el dia 1 d'octubre, encara que té certs dubtes sobre la validesa del resultat. Davant d'aquest possible escenari, Cerrato crida a la desobediència per part del govern català.

Un cop finalitzada la concentració pacífica, alguns dels assistents han participat en l'encartellada popular.

Notícies relacionades