Back to top

Més d'un miler de persones reivindiquen millorar els drets laborals

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, llencen un missatge a la classe política nacional i estatal des de Tarragona per implementar polítiques socials que millorin la situació laboral dels treballadors i treballadores del país.
Manifestació

Més drets, més igualtat i més cohesió. És el que han reivindicat els sindicats majoritaris aquest migdia a Tarragona, amb motiu de la jornada de l’1 de maig, dia del Treballador. Un miler de persones s’han mobilitzat des de la plaça Imperial Tarraco fins al Balcó del Mediterrani de Tarragona reclamant una millora de la situació laboral dels diferents sectors professionals del territori.

Una manifestació liderada per Comissions Obreres i UGT, els dos sindicats majoritaris, que han posat l’accent en la necessitat política d’eliminar les dues últimes reformes laborals impulsades pel govern de Madrid i demanen, en el context de post-eleccions del 28 d’abril, un nou estatut dels treballadors que sigui consensuat entre totes les parts. Segons Joan Llort, secretari de la UGT, els problemes que té el territori tarragoní en àmbit laboral és l’alt índex d’atur i l’emigració del jovent qualificat i per revertir-ho, assegura que calen polítiques que reverteixin les darreres reformes laborals. Des de CCOO també han posat sota la lupa l'article 42 de la reforma laboral, que té incidència en la subcontractació, una forma de treball que consideren que s'hauria d'abolir.

La manifestació ha tingut un caràcter totalment pacífic i familiar, amenitzat per un grup de batucada que ha acompanyat al més d'un miler de persones al llarg de la Rambla Nova de Tarragona.

Aprofitant la jornada de reivindicació, a Tarragona s’han reunit empleats de diferents sectors, com és el cas d’empreses de serveis, d’energètiques, del sector tèxtil i geriatria, entre d’altres. És el cas de la Johana Giliberti, treballadora del sector tèxtil d'H&M, que demanava un nou conveni laboral. Segons Giliberti, la patronal es nega a asseure's amb la plantilla i porten dos anys amb el sou congelat. Des del sector de la geriatria, Josep Martínez assegura que l'administració ha oblidat aquests professionals al llarg de la història i per això demana més implicació política per deixar de banda les desigualtats i així poder oferir un servei a la ciutadania amb totes les garanties socials però també laborals.

Aquesta tarda, Tarragona tornarà a ser escenari d'una nova manifestació, en aquesta ocasió, dels sindicats alternatius, com és el cas de CGT i l'Intersindical. La concentració s'iniciarà a dos quarts de set de la tarda a la plaça Imperial Tarraco. 

Paraules clau: