Back to top

Més expedients sancionadors, més multes per incivisme

La Guàrdia Urbana de Reus tanca l'any 2018 amb quasi 2.500 expedients per incivisme. Es tracta d'un augment considerable des de l'any anterior, amb un miler més d'expedients. Des del consistori, consideren que no han augmentat les conductes incíviques, sinó que l'increment es justifica per un major control per part del cos policial.
reus

Més controls policials, més expedients. És la relació directa que estableix el consistori reusenc per justificar un augment en el nombre d'expedients sancionadors per conductes incíviques. Concretament, al 2018 es van registrar un total de 2.453 actes contra actituds que s'allunyen del civisme, mentre que al 2017 en van ser 922. Moltes d'elles, estan relacionades amb l'oci nocturn, malgrat que des del govern local s'ha posat èmfasi en el fet que es tracta d'un problema dels usuaris i no pas dels locals.

La major part d'aquestes actituds coincideixen en el consum d'alcohol, miccionar, embrutar la via pública o bé molèsties per sorolls. L'Ajuntament considera que aquestes són conductes que no es poden permetre a la ciutat i per aquest motiu, posaran més èmfasi en la sensibilització de la població.

D'aquesta manera, el cos policial farà més pressió aquest 2019 envers aquesta problemàtica. Per aquest motiu, s'augura que les multes augmentin durant els propers 12 mesos.