Back to top

Més de mig miler de persones es manifesten al Mercadal

Els col·lectius independentistes han convocat una manifestació aquest dijous al vespre en resposta a l'ordre del jutge d'enviar a la presó els detinguts que presumptament tramaven accions violentes de l'independentisme.
Mercadal

A mitja tarda el jutge de l'Audiència Nacional ha enviat a la presó els detinguts aquest passat dilluns a la Catalunya Central acusats de planificar accions violentes durant el segon aniversari del referèndum de l'1 d'octubre. Les entitats independentistes han convocat, in extremis, una mobilització a la plaça del Mercadal, de la mateixa manera que en d'altres ciutats també s'han organitzat manifestacions similars. 

A les 20.00 h, el Mercadal s'anava omplint de mica en mica. Al final, més de mig miler de persones han protestat per l'acció de la justícia espanyola, que consideren una manipulació del relat per culpa el moviment independentista d'estudiar accions violentes. Amb crits de "llibertat presos polítics" i "n'hi diuen democràcia i no ho és", els manifestants han mostrat el seu rebuig a la situació dels encausats.

Ampli dispositiu a la comissaria de la Policia Nacional

La manifestació ha aglutinat, pel cap gros, el mateix nombre de persones que es van congregar dilluns a la plaça del Prim per protestar contra les detencions. Aleshores, un grup de manifestants es va dirigir cap a l'estació de trens de Reus i va tallar la circulació ferroviària. 

Amb l'opció sobre la taula que aquest cop els manifestants també es mobilitzessin, un important dispositiu dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana s'ha desplegat a tocar de la comissaria de la Policia Nacional. Fins passades les 21.30 h, diversos furgons de la policia catalana i una dotzena d'agents esperaven una possible arribada de manifestants. En veure que ningú acudia a la zona, finalment, els agents s'han retirat.