Back to top

Mesures conjuntes dels farmacèutics contra els impagaments

 

Els farmacèutics exigiran el pagament dels interessos de demora al CatSalut per un deute que, a tot Catalunya, ja supera els 300 milions d’euros. Després de la votació que van dur a terme aquest dimarts, descarten un nou tancament patronal. Sí que realitzaran però, altres mesures de pressió.

 

Una recollida de signatures per demanar al Parlament de Catalunya la priorització del pagament dels medicaments; la convocatòria d’una manifestació unitària ,probablement la setmana que ve; i la reclamació dels interessos del deute des del mes d’octubre del 2011, quan es va produir el primer retard en el pagament a les farmàcies catalanes des del CatSalut.

 

Aquestes són les mesures que han obtingut més de 2/3 del suport en la votació que van realitzar aquest dimarts més de 2.500 farmacèutics catalans. En el cas de Tarragona la participació va ser la més alta de tot Catalunya, amb un 82%. En el qüestionari també es plantejava un tancament patronal, com el que van fer l’octubre passat, i la denúncia del concert amb el CatSalut, dues accions que no han prosperat.

 

Des del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, el seu president demana que es marqui un calendari de pagaments, i troba inacceptable que actualment cobrin a 120 dies quan el concert marca que es faci a 35.

 

A la demarcació de Tarragona el deute del CatSalut amb les farmàcies és de més de 30 milions d’euros, i el 5 d’abril, si no canvia la situació, la xifra superarà ja els 40 milions d’euros.