Back to top

"El meu avi va fer la gran obra surrealista al Mas Miró"

El Mas Miró obre oficialment les seves portes al públic aquest divendres coincidint amb el 125è aniversari del naixement d'un dels màxims representants del surrealisme. El seu nét, Joan Punyet Miró, ha afirmat que amb la seva obertura es tanca el triangle Barcelona, Palma de Mallorca i Mont-roig del Camp i ha qualificat la casa pairal de l'avi com la catedral de l'obra mironiana.
Joan Punyet Miró inauguració Mas Miró

"Seixanta anys després s'obre al públic per primera vegada el taller de Joan Miró". Amb aquestes paraules plenes d'orgull el nét de Miró, Joan Punyet Miró, ha ensenyat l'estudi que el pintor es va construir a finals dels anys 40 a la finca de Mont-roig del Camp. Entrar a la casa pairal de la família és com retrocedir en el temps cent anys endarrere ja que es conserva pràcticament inalterable. Joan Miró va decidir que es dedicaria a la pintura en aquesta masia i hi va estiuejar tots els estius des del 1911- quan la família va comprar la casa pairal- fins al 1976, exceptuant els anys de guerra civil.

El seu net ha afirmat que "la gran obra surrealista la va fer aquí, quan l'acabava a París s'emportava una garrofa de Mont-roig a la butxaca per tenir aquest contacte amb la terra" i ha destacat que "aquest lloc és la catedral de l'obra mironiana".

Durant la visita Joan Punyet Miró ha recordat la infantesa viscuda al mas i ha lloat la figura d'un dels màxims representants del surrealisme. "L'avi era una persona amb un gran cor, molt generós, molt especial perquè amb els seus silencis et comunicava molt més que amb les seves paraules". A més, ha detallat que el pintor era un home metòdic, incansable i que sempre dibuixava.

La fundació Mas Miró preveu uns 20.000 visitants en el proper any, els quals recorreran cinc punts més en un ruta pensada per conèixer el paisatge emocional que va influir i inspirar al pintor.

Les actuacions a la casa pairal no estan acabades. Estan pressupostats uns 190.000 euros per la restauració dels interiors de  masia. Les obres suposaran el tancament d'entre 4 i 5 mesos de l'espai. Des de la Fundació estan a  l'espera d'una aportació de mig milió de dòlars per part de mecenes nord-americans i de cercar nous patrocinadors del territori que permetin dur a terme la resta fases.