Back to top

Miami Platja tindrà institut propi el pròxim curs

L'actual centre d'educació secundària que hi ha al nucli és una extensió de l'Antoni Ballester de Mont-roig i es troba en barracons. L'Ajuntament ja va aprovar en sessió plenària demanar a la Generalitat que assumeixi el cost de la construcció d'un nou edifici per a l'institut però a dia d'avui consideren que probablement el consistori haurà de compartir despeses.
Entrada als barracons de l'Institut Antoni Ballester a Miami Platja

Els 134 alumnes que cursen Educació Secundària Obligatòria a Miami Platja tindran un institut propi a partir del pròxim curs. Així ho ha anunciat l'Ajuntament després de la reunió mantinguda amb la Direcció General de Centres Educatius del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, aquest febrer.

L'actual centre que hi ha al nucli de Miami Platja és una extensió de l'Institut Antoni Ballester de Mont-roig. Des del consistori estan convençuts que la creació del nou institut, amb un nom diferent que hauran de concretar des del propi centre, aportarà identitat a la població de la zona. "Incrementa l'autoestima de les famílies i dels estudiants per tenir un institut propi al seu poble i no estar depenent d'un altre centre, per tant, penso que pe a la gent que som de Miami Platja és molt important", explica l'alcalde de Mont-roig del Camp, Francisco Morancho.

Ara mateix el centre es troba en barracons i l'Ajuntament ja va aprovar, en la sessió plenària del gener, demanar a la Generalitat que assumís els 600.000 euros que costaria traslladar l'institut a una nova ubicació, a la cantonada entre els carrers de Saragossa i l'Aleixar.

Una proposta que, segons el propi consistori, no es contempla des de Barcelona i, per tant, el municipi acabaria compartint una part, encara no concreta, de les despeses del projecte. "El criteri de la Generalitat és que ells ja han fet una inversió per uns mòduls en un lloc concret i fer una segona inversió per als mateixos mòduls no es contempla en els seus pressupostos", considera Morancho.

L'Ajuntament ha confirmat el nou institut per al curs pròxim però no el trasllat. En aquest sentit, defensen que es tracta d'una acció que no ha de trigar gaire però que es troba a l'espera del que decideixin administracions superior. 

Notícies relacionades