Back to top

Mig miler de reusencs clamen per la llibertat d'Oriol Junqueras

La plaça del Mercadal s'ha convertit de nou en escenari de mobilitzacions. Fins a mig miler de persones van concentrar-se ahir al vespre per reclamar de nou la llibertat del vicepresident cessat Oriol Junqueras, quan ahir el Tribunal Suprem encara no es va posicionar sobre si el deixarà sortir de la presó.
Protesta Junqueras Mercadal Reus

Bufandes i llacets de color groc, però sobretot cartells en els quals es pot llegir 'llibertat presos polítics'. Aquesta ha estat l'estampa que ha omplert bona part de la plaça del Mercadal aquest dijous al vespre, tot i l'ambient nadalenc. A l'espera de la decisió del Tribunal Suprem, fins a mig miler de persones s'han concentrat per reclamar la llibertat del vicepresident cessat Oriol Junqueras.

La mobilització també demanava que deixessin sortir de la presó al conseller Joaquim Forn i als presidents d'Òmnium Cultural i de l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Els concentrats han defensat que cal continuar sortint al carrer. 'Ens hem tornat a trobar per reivindicar el fet que no volem que hi hagi més preses polítics, sobretot en un país que es considera democràtic, és vergonyós', ha expressat Paula Llauradó. En el mateix sentit, Laura Poblet ha lamentat que 'probablement haurem de continuar sortint al carrer perquè encara tenim presos polítics'.

També ho fem per dignitat, per reclamar la llibertat dels presos i per millorar

També han criticat que les mobilitzacions no només es fan per demanar la llibertat d'aquests presos. És el cas de Daniel Domènech, qui ha destacat que 'també ho fem per dignitat, per reclamar la llibertat dels presos i per millorar'. La concentració ha comptat amb la presència de diferents regidors de l'Ajuntament i ha destacat per la lectura d'un manifest. També hi ha hagut lloc perquè els assistents, tal i com ha fet l'ANC, reclamessin que la pancarta de 'llibertat presos polítics' es tornés a penjar al balcó del palau municipal.

Paraules clau:

Notícies relacionades