Back to top

Miguel Angel Díaz Peña, nou director gerent d'Activa Mutua

Abans de l'estiu es va cessar fulminantment i sense indemnització l'anterior director gerent a instàncies del Ministeri de Treball i amb el vist-i-plau de la junta directiva de la companyia. És la resposta del govern espanyol a les irregularitats detectades al sí d'Activa Mutua els darrers anys.
Activa Mutua

Miguel Ángel Díaz Peña és el nom del nou director gerent d'Activa Mútua després del cessament fulminant de Miquel Àngel Puig. Tot plegat després de les irregularitats detectades al sí de la companyia al llarg dels darrers anys i que han provocat diverses investigacions per part del Ministeri de Treball i Anticorrupció. Peña ha estat l'home escollit i consensuat amb el govern espanyol per reconduir la situació.

Díaz Peña va ser director general d'ordenació de la Seguretat Social durant els governs de José Luís Rodríguez Zapatero i compta amb amplis coneixements i contactes al sector. La seva tasca, encomenada pel Ministeri, és la de reorientar Activa Mútua per tal de superar els estralls dels darrers anys investigats per la Fiscalia Anticorrupció. Entre d'altres, ha de reduir les despeses i reconduir la situació de l'empresa després de les irregularitats detectades. Irregularitats que van des d'actuar amb ànim de lucre, quan les mútues ho tenen prohibit; fins a repartir els beneficis de forma presumptament irregular.

Entre d'altres, s'haurien pagat indemnitzacions milionàries en concepte d'acomiadaments i també sous presumptament no justificats a alguns càrrecs polítics del territori.

Activa Mutua gestiona un pressupost de més de 350 milions d'euros de diners públics

L'estratègia del Ministeri de Treball forma part d'un estricte pla de control de l'activitat a la mútua, que gestiona un pressupost anual de 377 milions d'euros de diners públics, i que segons les investigacions del Ministeri de Treball publicades pel diari El País, aprofitava cursos de formació per fer captació de noves empreses com a clients; una situació que no està permesa en la legalitat.

Miguel Àngel Díaz Peña ha estat nomenat per la junta directiva que abans de l'estiu va acomiadar sense indemnització l'ex director gerent, Miquel Àngel Puig, que havia estat al capdavant d'Activa Mútua des del 2011. Sense ser una intervenció, és evident que el Ministeri busca controlar l'activitat de la mútua perquè no es repeteixin les irregularitats detectades.

Paraules clau: