Back to top

Mikel Besora pujarà les escales de la Tour Eiffel a contrarellotge

Un reusenc pujarà el proper 15 de març les 1665 escales de la Tour Eiffel a contrarrellotge. És el repte més potent al qual s'enfronta aquesta jove promesa del Towerruning que ja pensa amb conquerir l'Empire State de Nova York.
Mikel Besora al Cercle Central

Se'l coneix com Towerruning i és l'art de pujar les escales dels edificis més alts del món a contrarellotge. Aquest és l'objectiu d'un reusenc, Mikel Besora qui ha decidit assolir el repte amb el monument més famós de París, la Tour Eiffel. El reusenc es prepara aquests dies per ascendir les 1665 escales que aixequen l'estructura de ferro de l'edifici. Mikel, especialista en la modalitat d'EcoTrail, ha optat per fer el salt de la terra al cel i gaudir d'una nova experiència molt més costosa que les anteriors.

"Les curses on participava abans tenien una duració de fins a 3 hores però el ritme era més pausat", comenta Besora, "En Towerruning són 8 o 9 minuts de competició al 100%". 

Besora ha fet de la seva vida un entrenament continu, compaginant la feina de bomber amb l'esport d'elit. Les escales del Palau Firal de Congressos de Tarragona han estat dia i nit el seu temple. No val a escatimar esforços quan la meta pot arribar a ser, en un futur proper, la torre més alta del món.

Així ho desitja en Mikel, que ja pensa a obtenir una bona marca per poder-se classificar en el Mundial de Towerruning de Xina.

48 hores després d'escalar la Tour Eiffel, el del Baix Camp té una cita a la mateixa ciutat parisina amb l'EcoTrail 2018, una competició de ruta que ja va guanyar l'any passat en la modalitat de 31 km. Enguany se'n suma 14 més.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades