Back to top

Un miler de cambrilencs surten al carrer per rebutjar el terrorisme

Un miler de persones s'han concentrat a Cambrils per mostrar el seu rebuig a l'atac terrorista. Molts d'ells han estat testimonis dels fets ocorreguts durant la matinada de divendres, i asseguren que no ho oblidaran mai. Ara, l'objectiu del municipi és recuperar la normalitat com més aviat millor.
minut silenci cambrils

Clam unànime contra el terrorisme, el que s'ha viscut avui a les 12 del migdia a les portes de l'Ajuntament de Cambrils. La consternació i la incredulitat es palpava entre aquells cambrilencs que s'han volgut sumar al minut de silenci convocat a tot el país. La comitiva institucional, presidida per l'alcaldessa del municipi, Camí Mendoza, i el delegat territorial de la generalitat, Òscar Peris, han alabat les mostres de solidaritat de tots els ciutadans i han volgut deixar clar que aquests terribles fets no ens han de fer perdre la llibertat i els valors que tenim com a poble. "Tot el municipi està molt afectat però encara que tots arrosseguem aquest sentiment tan desagradable, a poc a poc hem de recuperar la normalitat", declarava Mendoza.

L'alcaldessa Camí Mendoza també ha volgut fer valdre la feina dels cossos de seguretat, especialment la Policia Local de Cambrils i dels municipis de la zona. Així com la dels Serveis d'Emergències Mèdiques i els Bombers. Assegura que la seva professionalitat ha evitat un mal major: "L'actuació dels mossos va ser excel·lent des del minut zero. Allí hi havia una patrulla, que van ser els primers a actuar, però després tota la policia local es va traslladar al lloc dels fets".

Els representants de l'Ajuntament de Cambrils tenen previst desplaçar-se cap a l'hospital Joan XXIII de Tarragona a primera hora de la tarda. Allí es trobaran amb el conseller de Salut i la ministra de Sanitat que es traslladaran cap a la capital de Tarragona per visitar als ferits.

 

Testimonis oculars

Els van ocórrer a quarts de dues de la matinada, una hora en què al carrer de Cambrils encara hi passejava molta gent. Els mossos d'esquadra van fer confinar els vianants als locals d'oci nocturn que hi havia oberts, això no els va evitar ser testimonis de persecucions, tirotejos o, fins i tot, d'una ganivetada.