Back to top

Un militant de la CUP denuncia coaccions en relació amb l'1-O

Un militant de l'Esquerra Independentista i de la CUP de Reus ha denunciat coaccions per part d'uns agents de la Guàrdia Civil. Assegura que van malparlar d'ell al seu cap, perquè estava relacionat amb el moviment a favor del referèndum de l'1 d'octubre.
Un militant de la CUP denuncia coaccions en relació amb l'1-O.

L'Esquerra Independentista i la CUP de Reus alerten d'un cas de repressió de les forces policials a la ciutat. Tot i que no hi va haver cap agressió física durant la celebració del referèndum sobre la independència, diumenge passat, un militant ha denunciat per coaccions a uns agents de la Guàrdia Civil. Explica que aquests van anar a trobar el seu cap i van aconsellar-lo perquè no el seguís contractant, atès que estava relacionat amb els moviments independentistes de la ciutat i al capdavant de manifestacions com les encartellades que es van viure fa unes setmanes.

El denunciant, R. Aragonès, ha explicat que 'com que jo era una persona que esvalotava i que feia servir el megàfon i que cridava, doncs li aconsellaven que era millor que no em seguís contractant'. Els fets haurien tingut lloc el passat 28 de setembre i el militant va posar la denúncia el dissabte passat. De fet, tot i que desconeix l'existència d'algun altre cas semblant, ha encoratjat a tot aquella persona que hagi patit alguna situació semblant a denunciar-ho.

En aquest sentit, el denunciant ha afegit que 'potser la gent té por de denunciar aquest tipus de casos en públic i aquesta roda de premsa també és per encoratjar si hi ha afectats a no callar-ho'. Des de l'Esquerra Independentista de la ciutat han assegurat que han volgut exposar públicament aquesta denúncia, després de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre per tal d'aconseguir que aquest cas no quedés en l'anonimat.

Paraules clau: