Back to top

Militants i càrrecs electes de la CUP s’autoinculpen

La campanya d’autoinculpacions és una iniciativa d’Òmnium Cultural i esdevé com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem
cup reus

Després de la crida de la CUP-PC a omplir els jutjats de Catalunya d’autoinculpacions, unes 12 persones s’han presentat avui al Jutjat de Guàrdia de Reus en una acció coordinada amb la resta de municipis del territori.

El motiu d’aquestes autoinculpacions, segons la CUP-PC és «reivindicar l’exercici de drets fonamentals com la llibertat d’expressió, de manifestació o de votació, drets fonamentals pels quals les preses polítiques han estat condemnades».

La campanya d’autoinculpacions és una iniciativa d’Òmnium Cultural i esdevé com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics, amb el lema «Si condemnen la democràcia, ens condemnen a tots».

Regidores de la CUP

Entre les persones autoinculpades aquest matí a Reus es troben la Marta Llorens i la Mònica Pàmies, regidores de la CUP a Reus; la Mariona Quadrada, exregidora de la CUP a Reus o la Laia Muntas, Regidora de la CUP a la Selva del Camp.

L’objectiu que persegueix aquesta campanya és convertir les autoinculpacions en una eina política per denunciar la vulneració de drets per part de la justícia de l’Estat espanyol i reivindicar el dret a l’autodeterminació com un dret col·lectiu.

Paraules clau:

Notícies relacionades