Back to top

Milloren el sistema per a fixar el preu a la Llotja de Reus

JAUME VICH

Després de 5 anys de tensions i contínues reunions, la polèmica al voltant del preu de la fruita seca que es fixa a la Llotja de Reus comença a veure la llum al final del túnel. Llotja, sindicats, operadors comercials i el Departament d'Agricultura s'han entès per implentar un sistema de fixació de preus que a priori és més transparent i més just. Des d'aquest dilluns ja està en marxa.

Així s’ha tancat el nou sistema de fixació de preus de la fruita seca ala Llotjade Reus, a l’alça. Des d’aquest dilluns s’ha ampliat fins a la trentena el nombre d’operadors comercials que contribueixen a determinar el preu de referència per comercialitzar amb avellana i ametlla.
També es poderarà el resultat final segons la importància del comercialitzador i les seves operacions. Un mètode més transparent, segons la Cambra de Comerç de Reus.

Després de reiterades queixes, els sindicats respiren més tranquils.

Els operadors comercials que aportaran informació representen la pràctica totalitat del mercat català. Un d’ells és Paulino Solanellas que recorda que qui marca el preu en última instància és l’oferta i la demanda.

Per al Departament d’Agricultura, que ha actuat com a interlocutor, l’acord és l’inici per tornar a bastir confiança entre els agents.

A mitjan abril el sector es tornarà a reunir per avaluar els resultats del nou sistema.