Back to top

El Ministeri de Justícia fa un pas endavant per tancar els Jutjats de Reus

El Ministeri de Justícia fa un pas endavant per fer realitat el futur tancament dels Jutjats de Reus, amb la intenció de traslladar tota la seva activitat a la ciutat de Tarragona. Una normativa que afectaria fins a set partits judicials de la demarcació de Tarragona. Des del Col·legi d’advocats de Reus titllen el projecte de llei de barbaritat i asseguren que faran pressió per aturar-lo.

El Ministeri de Justícia aprova el projecte de llei que preveu la desaparició dels Jutjats de Reus amb la intenció que es traslladi tota l’activitat judicial als jutjats de la ciutat de Tarragona. Per tant, la reforma contempla eliminar els partits judicials que no siguin capital de província. El Col·legi d’advocats de Reus demana al Ministeri que rectifiqui ja que consideren que aquesta nova llei representarà un retrocés per la societat i proposa que es racionalitzi el servei públic i que sigui eficaç.

Una vegada aprovada la llei no hi hauria cap inversió al partit judicial de Reus el que provocaria un deteriorament de l’edifici i es veurien obligats a traslladar el personal i els procediments judicials a la ciutat de Tarragona. Una realitat que també compartirien amb els jutjats Tortosa, Valls, Falset, el Vendrell, Amposta i Gandesa. Per poder portar-ho a terme s’hauria de fer una important inversió en la construcció d’edificis judicials Al mes de juliol el Ministeri de Justícia ja va posar sobre la taula un esborrany que ara dos mesos després ha fet un pas en ferm.

El Ministeri argumenta que les comunicacions han millorat suficientment per reduir el nombre de partits judicials, però el degà del col·legi d’advocats de Reus manté que aquesta reforma només entorpirà la justícia per això faran pressió per intentar aturar-la.