Back to top

El misteri més ben guardat

La Selva del Camp es prepara per al seu 40è Misteri. Més de 120 persones del municipi participen en aquesta representació cada any. El Misteri de la Selva és el primer drama assumpcionista en llengua romànica conservat íntegrament i data del segle XIV.
Prèvia Misteri de la Selva

El Misteri de la Selva celebra la 40a edició des que es va començar a representar el 1980. Un retaule vivent que situa el seu espai escènic en la totalitat de l'església parroquial de Sant Andreu Apòstol. L'actuació és fidel al text escrit en català de la segona meitat del segle XIV trobat a l'arxiu parroquial de la vila, que narra els darrers moments de la vida de Maria. Més de 120 ciutadans de diverses edats, entre actors, tècnics i ajudants participen en la funció. Alguns d'ells inclús, han participat a les quaranta edicions i preparen durant mesos la interpretació i els càntics, molts d'ells a capella.

Per celebrar aquesta 40a representació s'han previst diverses propostes. La corona de la Mare de Déu d'enguany és nova. A més a més, s'ha plantejat una exposició al castell que repassa els 40 Misteris. Fa algunes setmanes, la representació ha estat declarada Patrimoni Festiu de Catalunya. I per últim, el 22 de setembre, el Misteri de la Selva es podrà veure a l'interior de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

El Misteri de la Selva esdevé una joia medieval que es destina a tot tipus de públics: als especialitzats, als que s'interessen pel teatre o aquells que combreguen en la tradició cristiana.

Paraules clau: