Back to top

Mobilitzacions contra l'ERO d'Ercros a Flix

L’ajuntament de Flix ha convocat un ple extraordinari davant la gravetat de la situació que pot comportar l’aplicació de l’ERO d’Ercros a la població. Cal recordar que aquesta reestructuració anunciada per l’empresa afectaria un 75% de la plantilla de la fàbrica del municipi.

 

L’empresa Ercros va tancar el 2012 amb unes xifres negatives de 12 milions d’euros, unes pèrdues molt lligades a la caiguda de la indústria del clor a l’estat. Precisament la planta de Flix es dedica principalment a aquest sector, i la situació ha portat l’empresa a anunciar un ERO que afectaria més de 150 treballadors. Així, només quedarien uns 50 empleats per treballar a la planta de fosfats.

 

Les primeres mobilitzacions no s’han fet esperar, i els treballadors han fet diverses assemblees i concentracions per mostrar el seu rebuig a l’ERO. Tot i que encara s’ha de constituir la taula de negociació, la situació es viu amb molta preocupació, i és que Flix té en Ercros una de les fonts econòmiques més importants del municipi.

 

L’ERO afectarà un total de 200 treballadors. 156 de Flix, 10 de la planta de Vila-seca, 7 de la de Cardona, 3 del departament comercial de la seva central a Barcelona, i finalment 25 acomiadats més a la planta de Cartagena.


L’ajuntament de Flix celebra aquest dijous un ple extraordinari, i a la mateixa hora es fa una concentració de rebuig a l’ERO davant del consistori.