Back to top

Moció de la CUP per dignificar la feina del Servei d'Atenció Domiciliària

Els cupaires evidencien una precarietat dels drets laborals d'aquest sector, per la qual cosa, presentaran una moció en el proper ple.
Marta Llorens

Les condicions laborals dels treballadors del Servei d'Atenció Domiciliari de Reus preocupen a la CUP. De fet, segons el grup municipal, un alt percentatge d'aquest sector són dones, la gran majoria, migrades.

La formació política també evidencia que aquestes dones estan contractades per hores sense arribar a tenir un contracte de mitja jornada, per la qual cosa no compten ni amb un salari mínim assegurat.

Gestió directa des de Benestar Social

La CUP presentarà una moció en el proper ple perquè el servei es gestioni de forma directa des de la Regidoria de Benestar Social i es faci un estudi de la situació de les seves treballadores. L'objectiu és dignificar aquestes tasques i conseqüentment, millorar la qualitat de vida de les persones usuàries.

Marta Llorens roda de premsa

Valoració de les cooperatives de la llar

La portaveu de la CUP a Reus, Marta Llorens, valora positivament la creació de cooperatives de treballadores de la llar, com ja s'ha esmentat des d'Esquerra. Això sí, sempre que aquest cooperativisme no sigui un espai que tregui la gestió directa dels serveis públics. En paraules dels cupaires, l'atenció domiciliària és un servei de primera necessitat que ha de ser gestionat directament des de l'administració pública.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades