Back to top

Molts caramels i llum omplen els carrers durant la Cavalcada dels Reis d'Orient

Enguany la ruta ha començat mitja hora més aviat de l'habitual, i s'han repartit un total de 5.000 quilos de caramels
estel

Reus ha celebrat la nit més màgica de l'any amb la tradicional Cavalcada dels Reis d'Orient. Com a novetat, el seguici ha iniciat el seu recorregut a les 18.30h, uns 30 minuts abans que a les edicions anteriors. Hi han pres part un total de 8 carrosses i l'estel, que ha obert el pas a la comitiva. 

Moments abans de la cavalcada, concretament a les 16.30h, ses majestats s'han reunit a la plaça d'Anton Borrell, on els ha rebut cor de nens i nenes i la Banda Pare Manyanet, juntament amb l'alcalde, Carles Pellicer i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens. Totes les famílies que ho han desitjat s'hi han pogut atansar a donar-los la benvinguda.

A les 18.30h, doncs, el gran estel lluminós ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida a l'esperada rua, passant pels següents carrers: Carrer Ample, avinguda Prat de la Riba, avinguda president Companys, carrer de Sant Joan, el tomb de ravals, carrer de Salvador Espriu, carrer de l’Amargura i en arribar a la plaça del Pintor Fortuny, únicament han passat els Reis damunt bigues romanes i el seu seguici, baixant pel carrer de Llovera fins a la plaça del Mercadal.

L'itinerari dels Reis ha finalitzat al balcó de l'Ajuntament, on ses majestats han saludat als petits reusencs i han agafat forces per treballar durant tota la nit. L'alcalde i el regidor de Cultura i Política Lingüística han tingut l'honor de lliurar-los les claus de la ciutat.

Caramels sense gluten 

Enguany, com altres anys, tots els caramels llençats no contenen gluten. En total, s'han repartit 5.000 quilos de dolços, uns 1.000 menys que l'edició anterior.

La xifra de participants a la cavalcada supera les 400 persones, pertinents als següents col·lectius: Llops Teatre, Bravium Teatre, Amics del Cavall de les comarques de Tarragona, Aeroclub de Reus, l'Associació la Poncella de la Rosa de Reus, l’Associació de Senegalesos de Reus i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. També hi col·laboraran Protecció Civil, la Creu Roja, Brigades Municipals, Guàrdia Urbana, FCC i AMERSAM.

Recupera el vídeo de la Cavalcada de 2020 aquí

 

 

 

 

 

 

 

Notícies relacionades