Back to top

El món interconnectat d’Anna-Priscila Magriñà

‘Tot està connectat’, el nou llibre de la periodista i escriptora reusenca Anna-Priscila Magriñà, investiga a fons les curiositats de la vida moderna enllaçant les unes amb les altres. Magriñà vol satisfer el desig de saber més sobre la cultura popular, suggerir temes de conversa originals i, sobretot, reivindicar la història de les petites coses.
El món interconnectat d’Ana-Priscila Magriñà

Tothom està connectat amb qualsevol altra persona del món a través de sis passos com a màxim. Aquesta és la tesi que defensa la teoria dels sis graus de separació de l’escriptor hongarès Fryges Karinthy i també la que ha empès la periodista i escriptora reusenca Anna-Priscila Magriñà a escriure el llibre ‘Tot està connectat’, que ha presentat aquest divendres al Centre d’Art Cal Massó. Al llarg de 300 pàgines, Magriñà investiga a fons algunes de les curiositats de la vida moderna, que alhora estan totes relacionades entre elles.

Sherlock Holmes va arribar a dir alguna vegada “Elemental, estimat Watson”? Des de quan diem “carpe diem”? Quina relació tenen els cereals Kellogg’s amb la contenció sexual?, es pregunta Magriñà. D’entre totes aquestes curiositats, l’autora només n’ha revelat una: el famós eslògan ‘Just do it’ de Nike està inspirat en les últimes paraules de Gary Gilmore, un condemnat a pena de mort per assassinat als Estats Units. L’home va pronunciar aquestes paraules just abans que l’afusellessin.

“Malgrat pesi als romàntics”, Magriñà assegura que la teoria dels sis graus de separació és falsa, però és l’excusa que li ha permès encabir en el llibre aquesta “cadena gegant de curiositats del món”. Es tracta de la que anomenem la història en minúscules, la de les petites coses, i la que Magriñà vol reivindicar en aquest llibre. “Moltes vegades entenem més qui som i els perquès de la nostra societat amb les curiositats que no pas amb qui ha guanyat una batalla o qui l’ha perdut”, expressa l’autora.

Amb aquest recorregut per la cultura popular i la societat contemporànies l’escriptora reusenca vol satisfer els curiosos com ella i també donar un ventall ben ampli de temes originals per treure damunt la taula en un sopar d’amics o en una sobretaula en família.