Back to top

El món de la mascota es concentra a Reus

Les mascotes són un membre més de la família, i com a tal, requereixen de totes les atencions. Al vuitè saló Bestial s'hi ha reunit tot el que pot necessitar un animal de companyia. Diverses activitats han complementat el saló, que ha ocupat més de 5.000 metres quadrats de firaReus.
gossos bestial

Menjar, roba i tot tipus de complements per a les mascotes. Es podria dir que no hi falta de res. El saló Bestial ha comptat, fins i tot, amb una empresa catalana que ha presentat unes curioses urnes per, si arribat el moment, decidim incinerar l'animal. La iniciativa també compta amb urnes per a cendres humanes. "Són biodegradables, contenen terra i si s'hi afegeixen les cendres i una llavor, et pots convertir en l'arbre que tu vols", diu la Montse Oliva, representant de l'empresa Sempre. Aquestes urnes, que fa pocs mesos que s'ofereixen a casa nostra, han tingut molta acceptació a altres països europeus i als Estats Units. És una proposta innovadora que té un cost d'entre 120 i 150 euros, i que d'entrada sobta, però també agrada força.

Al saló també s'han pogut trobar delícies alimentàries com cupcakes per a gossos, mantes especials molt útils a l'estiu ja que absorbeixen la calor corporal de l'animal, o gps que es posen als gossos perquè els amos puguin saber, a través d'una aplicació del mòbil, on està el seu gos. "És molt útil per a gossos caçadors, però també es pot utilitzar en gossos que els tenim en alguna finca. A més és una opció força econòmica", afegeix Albert Martín, de l'empresa Prozovalls. "A la fira hi ha una promoció des de 59 euros".

Al Bestial també s'hi han exposat rèptils, aus, peixos, conills... i hi ha hagut un espai dedicat a la granja, impulsat pel refugi de Botarell "Les set cabretes". El món felí també ha tingut una presència destacada, amb la participació de 170 gats procedents de 8 països diferents. Milers de persones han passat pel saló que ha estat obert tot el cap de setmana.

Tallers amb activitats infantils, estands d'assessorament veterinari o d'associacions que promouen l'adopció d'animals abandonats, han completat l'oferta del saló.