Back to top

Mont-roig aprova el pressupost de 21 milions d'euros

L'Equip de govern de Mont- Roig del Camp ha aprovat el pressupost del 2018 amb l'abstenció de Ciutadans i del FIC i els vots en contra d'ERC i del PdeCat. L'oposició ha lamentat que no es rebaixi la pressió fiscal dels contribuents i ha posat en dubte el nivell d'endeutament previst pel consistori, xifrat en el 65% el 2019.
Aprovació pressupostos 2018 Mont-roig del Camp

El govern municipal ha aprovat els pressupostos per aquest 2018 xifrats en més de 21 milions d'euros, el que representa un 2.74% més respecte l'exercici de l'any passat. Els comptes compten 2,1 milions d'euros per inversions, les quals se sumaran a les ja aprovades l'octubre passat per un valor de 7,3 milions. Aquestes contemplen actuacions com les obres de l'avinguda de Barcelona o la construcció d'un espai socio cultural al municipi. Pel que fa a la previsió d'ingressos es contempla la venda de solars i es preveu que la ràtio d'endeutament se situí al 77%.

Segons el titular d'Hisenda, Juan Gallardo, els comptes prioritzen les persones i "són ortodoxos i sensats, potents en el disseny i molt ambiciosos en la inversió". Gallardo ha insistit que els comptes estan condicionats per la situació política del país. Tot i això, assegura que es "respecten escrupolosament les línies bàsiques d'estabilitat i sostenibilitat".

Per la seva part, els grups de l'oposició han lamentat que l'equip de govern no hagi incorporat cap de les seves propostes. La portaveu d'ERC, Irene Aragonès ha acusat al govern municipal de "ser ambaixadors del ministre de Guindos a Mont-roig del Camp, intenten vincular l'escenari polític català amb unes previsions econòmiques catastrofistes". Aragonès ha rebatut els argument del govern municipal amb les darreres xifres de turisme. També s'hi han sumat els regidors del PDeCAT a aquesta critica. El seu portaveu, Francisco Chamizo, ha criticat que "amb aquest pressupost se segueix ofegant els contribuents, tornant a pujar l'IBI una mitjana del 6%, i no retocant l'impost de construcció i instal·lació d'obres, el qual continua sent un dels més alts de la demarcació".

Des de Ciutadans Francisco Velasco ha posat en dubte la distribució de les partides i ha considerat que "hi ha despeses que no són necessàries" i ha assegurat que el municipi hi ha una manca de manteniment del mobiliari urbà, dels carrers i equipaments. El portaveu taronja també ha posat en dubte la capacitat del consistori a l'hora de disminuir la ràtio d'endeutament.

D'altra banda, Josep Maria Aragonès, portaveu de la FIC, ha justificat el seu sentit de vot perquè ha afirmat que els comptes "són correctes i estan equilibrats malgrat que no són els seus". En la sessió plenària també s'ha aprovat l'amortització de places de la policia i de l'administració local.