Back to top

Mont-roig aprova un pressupost de 27 MEUR per al 2020

Uns comptes amb què l'equip de govern vol començar a posar fil a l'agulla en el compliment del Pla Estratègic de Municipi 2020-2030.
Plenari municipal de Mont-roig del Camp

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat aquest divendres, 21 de febrer, en sessió plenària extraordinària, el Pressupost Municipal per a l'exercici del 2020.

El pressupost consolidat, incorporant els comptes del mateix Ajuntament i les Entitats Públiques Empresarials Nostreserveis i Nostraigua, ascendeix als 27,07 milions d'euros.

Amb relació als comptes només de l'Ajuntament, aquests són de 23,64 milions d'euros, el que suposa un 15% més que l'any passat.

Més de 2 MEUR en inversions

Pel que fa a les inversions aquestes se situen en 2,4 milions d'euros, set vegades més que les inversions de l'últim exercici. D'aquesta manera, es recuperen les dades inversores dels darrers anys abans del descens de l'exercici del 2019. Aquesta pujada de la inversió prevista és conseqüència, en part, de l'increment en un 15% dels ingressos per un repunt en les llicències d'obres extraordinàries.

Les inversions més importants que contempla el pressupost, una gran part finançades per altres administracions, són la dotació d'autoconsum energètic als edificis municipals mitjançant plaques fotovoltaiques que ascendeix a 994.000 euros, finançats en part per l'IDAE. Aquesta inversió afavorirà la reducció del consum energètic dels edificis municipals i està previst que en sis anys s'amortitzi la inversió inicial.

El pressupost contempla la construcció d'una nova oficina de turisme (308.000 euros), finançada en part pel Ministeri de Turisme; uns nous vestidors i millores a la zona esportiva de Mont-roig (230.000 euros), i les inversions previstes en el marc del Pla de Barris, especialment l'eliminació de barreres arquitectòniques a l'àmbit, la construcció de carrils bici i altres millores que superen els 500.000 euros en el seu conjunt.

Els primers passos del Pla Estratègic 2020-2030

Amb aquesta aprovació, l'equip de govern vol posar fil a l'agulla en el compliment del Pla Estratègic de Municipi 2020-2030. Amb aquests comptes, i amb els recursos humans propis de l'Ajuntament, s'executaran o es donarà inici a la meitat de les 109 accions previstes en el Pla que es va elaborar amb la participació de la ciutadania i va ser aprovat el passat mandat amb el suport de pràcticament tot el consistori.

Un pressupost aprovat gràcies a C's

Els comptes s'han aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (PSC i Impulso Mont-roig Miami) i Ciutadans, l'abstenció d'ERC-MES-AM i Ara Verds per Més i els vots en contra de Junts per Mont-roig-Miami.

Notícies relacionades