Back to top

Mont-roig del Camp podria recuperar una línia de P3 en els pròxims dies

La cara i la creu de l'inici de curs escolar al Baix Camp. Cambrils ha donat el tret de sortida al nou any lectiu amb dues línies menys de P3. Mont-roig del Camp, en canvi, ho fa amb un nou institut a Miami Platja i la possibilitat de recuperar la línia de P3 que va perdre l'any passat a l'Escola Joan Miró.
Una bicicleta aparcada a l'entrada de l'Institut Miami Platja

Cambrils ha donat el tret de sortida al nou curs escolar amb dues línies menys de P3. Fet que ja s'havia anunciat al mes de maig després que es registressin gairebé 100 preinscripcions menys. Les escoles afectades han estat la Marinada i la de Joan Ardèvol.

Tot i això, la jornada s'ha viscut amb tota quotidianitat, amb el ball d'emocions que deixa sempre la tornada a escola en els alumnes, els pares i els professor. Segons dades de l'Ajuntament, 4.808 nens i nenes s'han matriculat en alguna de les llars d'infants, escoles i instituts de la localitat, sense contar batxillerat i cicles formatius. 

A Mont-roig del Camp, en canvi, el principi de curs ha arribat amb aires de recuperació. I és 98 alumnes més que l'any passat han escollit algun dels centres educatius que es troben al municipi. De fet, des de l'Ajuntament asseguren que pròximament es recuperarà la línia de P3 que es va perdre l'any passat a l'Escola Joan Miró.

La principal novetat, però, és l'estrena del nou Institut de Miami Platja, després que hagi deixat de formar part de l'Institut Antoni Ballester. El nou equipament comença amb dues línies de primer d'ESO i 33 alumnes més que el curs passat. Tot i la satisfacció per l'obertura, l'Ajuntament no s'oblida de reclamar al Departament d'Ensenyament el nou edifici, ja que el centre es troba en barracons. "Estem segurs que la nostra població creixerà. Alumnes que tenien previst anar a una altra població han vingut cap aquí amb el nou institut i sabem que encara podem pujar més les ràtios d'alumnes que tenim", ha remarcat l'alcalde de Mont-roig del Camp, Francisco Morancho.

El nou Institut de Miami Platja obrirà les seves portes de manera oficial aquest dimecres 13 de setembre, amb un acte especial d'inauguració.

Notícies relacionades