Back to top

Mont-roig del Camp pressuposta les obres de l'Avinguda Barcelona

La decisió s'ha fet efectiva en la sessió plenària d'aquest octubre a través d'una modificació de crèdit que servirà per a fer front a diverses inversions. A més, el ple de l'Ajuntament també ha aprovat canviar el nom del carrer on se situa el col·legi electoral que va ser atacat per la Guàrdia Civil i que passarà a dir-se carrer de l'1 d'octubre.
L'Avinguda Barcelona de Miami Platja

4,5 milions d'euros. Aquesta és la quantitat amb què l'Ajuntament de Mont-roig del Camp pretén dur a terme la remodelació de l'Avinguda Barcelona, al seu pas per Miami Platja. El finançament, segons s'ha exposat en el ple ordinari d'aquest octubre, sortirà d'una modificació de crèdit, que ha de servir per a costejar diverses inversions, i per la qual el consistori incorpora a l'actual exercici pressupostari 2.250.000 milions d'euros de subvenció del Pla de barris de la Generalitat, prop d'1.680.000 milions d'euros de crèdit financer i 570.000 euros d'aportació municipal pròpia que es destinaran a les obres de l'avinguda.

Una decisió que, diuen des de l'equip de govern, és necessària per a no perdre la subvenció de la Generalitat i perquè, en cas d'ajornar-la, el projecte no s'hagués pogut concretar fins l'aprovació dels nous pressupostos, al març del 2018. "Seria imperdonable que aquest Ajuntament no fes un esforç financer extraordinari aprofitant que la meitat de la inversió que es faci a l'Avinguda Barcelona vindrà finançada per la Generalitat", ha reiterat el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, Juan Gallardo.

 

Seguiment dels fets de l'1-O

D'altra banda, el ple ha aprovat canviar el nom del carrer del Camí de les Arenes, on està ubicat l'Institut Antoni Ballester i on la Guàrdia Civil va carregar durant la celebració del referèndum d'independència, per carrer de l'1 d'octubre. Una proposta que no ha convençut a tothom. En el cas de la Federació d'Independents, han reclamat el canvi del nom de l'Institut i no del carrer. "Nosaltres voldríem que el canvi de nom fos el de l'Institut o un afegit", ha assenyalat el portaveu de la Federació d'Independents a l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, Josep Maria Aragonès.

La picabaralla política l'han protagonitzat els grups de Ciutadans, que s'ha mostrat en desacord amb el nom proposat, i PDeCAT, que ha retret al partit taronja la seva actitud. "Recordarem que es va fer una il·legalitat?", ha preguntat el portaveu de Ciutadans a l consistori, Francisco Velasco, abans de proposar altres noms com "carrer de la democràcia, carrer de la constitució o carrer de l'Estat de la Generalitat". Paraules que han encès el portaveu de PDeCAT a l'Ajuntament, Francisco Chamizo que ha titllat de "frívoles" les paraules de Velasco.

En aquest sentit l'equip de govern ha manifestat que ja ha demanat un informe sobre l'actuació de la policia local durant l'1-O al cap del cos i que es convocarà una junta de portaveus on hi compareixeran el responsable de la comissaria municipal i el regidor de Seguretat ciutadana.

Ordenances fiscals aprovades

Durant el ple també s'han presentat les Ordenances Fiscals de l'exercici del 2018. Unes ordenances molt semblants a les d'enguany i que només presenten algunes modificacions de tipus tècnic. Tot i això, alguns grups s'han abstingut per considerar-les "les ordenances de l'equip de govern". 

Notícies relacionades