Back to top

Mont-roig fusionarà dues empreses municipals en una EPEL

JONATÁN SORIANO

La decisió ha prosperat amb l'únic suport de la FIC, per part de l'oposició. D'altra banda, l'Ajuntament també ha aprovat el cobrament d'un cànon a l'empresa municipal d'aigua, amb el vot favorable del govern en solitari.

Mont-roig del Camp ha començat la via per fusionar les empreses municipals EMOMSA, encarregada de les obres, i EMSA, amb la que gestiona serveis com l'Aula de música o les llars d'infants. El resultat de la unificació serà una nova Entitat Pública Empresarial Local, una EPEL.

L'equip de govern assegura que es tracta d'una operació per dotar de més municipalitat l'ens, ja que les actuals empreses són societats anònimes de capital municipal però inscrites al Registre Mercantil. El ple d'aquest novembre ha donat llum verda a l'aprovació inicial del procés que, segons explica, no tindrà cap repercussió en els treballadors, que seran reubicats amb les mateixes condicions. 

 

 

Es recupera el cànon a Nostraigua

D'altra banda, el municipi també recupera el cobrament d'un cànon a Nostraigua, l'empresa municipal d'aigües. Una mesura que ha anat variant en funció del color polític de l'Ajuntament des de 2010. "Amb aquesta acció s'ajustaran més els costos que avui tenim", ha defensat el regidor de Via Pública de Mont-roig del Camp, Ferran Pellicer. 

Una mesura que no ha comptat amb el suport de cap grup de l'oposició, que han criticat que la decisió repercutirà negativament en el rebut de l'aigua i hi desconfien perquè, segons manifesten, no saben on s'invertiran els diners recaptats

"Repercutirà sobre el cost de l'aigua que ja és prou cara", ha manifestat el portaveu de la FIC, Josep Maria Aragonès. "S'entén que a nivell pressupostari no podem saber cap on aniran dirigits aquest diners però a nivell polític sí que ens podrien haver fet alguna proposta", ha afirmat la portaveu d'Esquerra Republicana, Irene Aragonès. "L'objectiu fonamental d'una empresa és que gestiona per ella mateixa els seus recursos i no comencem a fer traspassos", ha interpel·lat el portaveu de CiU, Francisco Chamizo. 

L'equip de govern, que ha aprovat en solitari la mesura, fixa la quantitat del cànon en un 3,5% de la facturació anual de l'empresa municipal, el que suposa uns 90.000 euros bruts que, en paraules de l'alcalde, Francisco Morancho, aniran destinats a finançar algun dels punts del Pla d'Acció Municipal.