Back to top

Mont-roig i Miami Platja promocionen el calçot

Mont-roig i Miami Platja celebren, des de fa uns dies, les primeres Jornades Gastronòmiques del Calçot. Una iniciativa que busca promoure el consum d'aquesta ceba dolça, que es conrea al municipi, i incentivar que els ciutadans i visitants coneguin la gastronomia local. Les jornades s'allargaran fins al 4 de març.
ceba dolça

Arròs o amanida de calçots, milfulls, croquetes o coulant de calçots, són algunes de les especialitats que ofereixen la dotzena de restaurants de Mont-roig i Miami Platja que participen a les jornades del calçot. El cuiner Javier Gómez, que regenta un restaurant a Miami, ha decidit oferir als clients un plat de coulant de calçot, "aquests coulants es fan semblant a un pa de pessic, amb ou, farina... com un pa de pessic però després s'hi afegeix un calçot bullit, es redueix, es passa per el turmix, es passa pel xino, que no hi hagi grumolls, i bé, s'hi introdueix el romesco amb una xeringa que tenim normalment aquí a la cuina, i res, al forn, com un pa de pessic, com un coulant de xocolata però salat". Per la seva banda, el cuiner i propietari d'un local de restauració, Marco Stricagnolo, diu que "hem barrejat un plat típic de la meva zona d'Itàlia, que és Torí, amb el calçot, que va de meravella perquè és una salsa barrejada amb topinambur i anxova, amb una mica de llet, on s'hi pot sucar verdura cuita i crua".

I és que l'originalitat a la cuina també és una cosa que atrau els possibles clients. Aquestes són les quartes jornades gastronòmiques impulsades per l'ajuntament de Mont-roig. Consideren que després de l'èxit de les jornades del pop, de la ruta de la tapa, i de les jornades de l'arròs, era interessant donar protagonisme a aquest altre producte local. Tal com explica la regidora de Turisme i Impuls econòmic, Yolanda Pérez, "hi ha restaurants que fan menú, d'altres que fan plat, i bé, el requisit, que el tinguin sempre a la carta, sobretot durant les jornades. Tot i que no tenim la bandera de ser els principals productors de calçots, sabem que també se'n produeixen molts, tant com a Valls, aquí a Mont-roig.

Amb aquesta proposta culinària es busca incrementar el turisme de proximitat i incentivar els habitants de la zona a què surtin a menjar fora de casa i coneguin la gastronomia amb productes locals.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Notícies relacionades