Back to top

Mont-roig no es deslliura de la polèmica per les vaquetes

L'Ajuntament ha aprovat en el ple d'aquest març una nova edició de l'espectacle taurí per enguany amb el precedent d'una denúncia l'any passat per consum d'alcohol. L'equip de govern, però ha insistit en què la denúncia no va prosperar i que les mesures per a vigilar que no existeixi un maltractament de l'animal estan garantides.
El ple de Mont-roig del Camp, en la sessió d'aquest març

La Festa Major de Sant Jaume d'enguany, celebrada a Miami Platja, ja té dates per als espectacles taurins. L'Ajuntament ha aprovat, en la sessió plenària d'aquest març, la celebració de les popularment conegudes com a vaquetes els dies 22 i 23 de juliol.

Una activitat que no està exempta de polèmica, tal com ha quedat reflectit en el debat polític. I és que el consistori ja va rebre, la passada edició, una denúncia per part de l'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (ACTYMA), després que s'identifiqués el consum de begudes alcohòliques durant l'esdeveniment. Fet que va provocar que els animalistes portessin la celebració al Servei Territorial de Joc i d'Espectacles de Tarragona.

L'equip de govern, per la seva part ha recordat que la denúncia no va prosperar a nivell judicial i que l'Ajuntament treballa per garantir el compliment de la normes de comportament durant la festivitat. "Sí que presenten denúncies però no van més enllà perquè no tenen raó", ha respòs l'alcalde de Mont-roig del Camp, Francisco Morancho, a unes declaracions expressades per la portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana, Irene Aragonès, que demanava que no es tornessin a repetir els actes de l'any passat.

Durant la sessió plenària també ha manifestat la posada en marxa de l'Oficina d'Escolarització. Una iniciativa que, segons l'equip de govern, neix amb l'objectiu d'aplegar informació sobre la realitat educativa que viu el municipi.