Back to top

Mont-roig pateix la pitjor càrrega de la Guàrdia Civil a la comarca

A mitja tarda, prop de 50 efectius de la benemèrita han entrat a l'Instiut Antoni Ballesté i han incautat les urnes. Veïns que s'han concentrat com a reacció han assegurat que els agents han fet ús de gasos lacrimògens i han colpejat algunes persones.
Una dona amb els braços creuats davant els agents de la Guàrdia Civil, a l'entrada

A cop de maça. Així és com ha fet aparició la Guàrdia Civil a l'Institut Antoni Ballesté, l'únic centre de votació pel referèndum al nucli de Mont-roig. A mitja tarda, una cinquantena d'agents de la benemèrita han retirat les urnes amb les paperetes a dins, davant la indignació de les persones que s'hi trobaven a l'edifici. Algunes persones asseguren que els cossos policials espanyols han fet ús de gasos lacrimògens i han colpejat veïns que es trobaven al voltant del centre de votació.

Un home, per exemple, ha recollit el mànec de la porra que ha perdut un agent en l'acció. "Hi hagut gent que ha anat a altres municipis a votar però tots hem estat aquí. El que passa és que això ha estat superior a la normalitat", explica el José Francisco Moreno, un dels veïns que es trobaven a l'institut.

Acte seguit prop de 200 veïns i veïnes s'han concentrat a l'exterior de l'institut i han seguit els agents de la Guàrdia Civil mentre s'emportaven les urnes amb els cotxes. Finalment, els vehicles de la benemèrita han acabat desapareixent entre crits de "vergonya" y "fora", en direcció a la carretera N-340.

Paraules clau:

Notícies relacionades