Back to top

Mont-roig reclamarà via judicial els ajuts per les llars d'infants a la Generalitat

El ple de Mont-roig del Camp ha aprovat reclamar jurídicament 300.000 euros al govern català. Es tracta dels ingressos no rebuts durant els darrers quatre cursos. En la sessió plenària també s'ha aprovat donar suport a la vaga feminista prevista pel 8 de març.
Mont-roig reclamarà via judicial els ajuts per les llars d'infants a la Generalitat

Recuperar els ajuts que atorgava el govern català abans de la crisi és l'objectiu de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp. El municipi se suma així a altres localitats del territori com Cambrils a demandar al govern català per les aportacions no rebudes durant els cursos que comprenen el 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017 i el 2017-2018. Per aquesta raó els socialistes han presentat un moció per reclamar judicialment els 300.000 euros que més d'un centenar de famílies no han rebut per fer front a les quotes de les llars d'infants. La moció ha estat aprovada amb l'abstenció d'ERC i el PDeCAT.

Tot i això, la portaveu dels republicans ha considerat que "la moció és una estratègia socialista per desgastar i sense cap voluntat de trobar una solució". Per la qual cosa, ha asseverat que cal un nou acord entre les administracions. Pel que fa als regidors del PdeCat culpabilitzen de les retallades al govern de l'Estat i han afirmat que és innecessari la reclamació via judicial perquè asseguren que la Generalitat complirà amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia.

Per la seva part, l'alcalde Francisco Morancho ha insistit que es tracta de recuperar els ingressos perduts i ha criticat que l'oposició els titllin d'oportunistes. "Li reclamem a la Generalitat no al PP, al PSOE ni al PDeCat ni a Esquerra, crec que hauríem d'intentar fugir de les sigles".

D'altra banda, també han acordat donar suport a la vaga feminista convocada pels sindicats els proper 8 de març. El consistori se sumarà a la mobilització amb una aturada de dues hores.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades