Back to top

Mont-roig es rendeix a l'arribada de l'oli nou

L’èxit de la Festa de l’Oli Nou de Mont-roig s’ha repetit sense embuts i ha venut altra vegada tots els tiquets, que s’havien doblat respecte l’edició anterior. Malgrat que la forta demanda exterior ha fet incrementar el preu del litre, les vendes d’oli nou han arrencat amb força entre els consumidors, entre els quals es denota un interès creixent pels productes de proximitat.
Festa de l’Oli Nou de Mont-roig

A Mont-roig la Festa de l'Oli Nou ha tornat a superar totes les expectatives. Arran de l'experiència de l'any passat, en què molts assistents es van quedar sense tiquet per esmorzar, l'organització n'ha posat a la venda el doble, uns mil en total, que també s'han acabat esgotant. Tal és l'interès per l'oli de la comarca que la demanda exterior n'ha fet pujar els preus. Un import que els productors consideren més just alhora que assenyalen que, de moment, no ha fet tirar enrere els consumidors locals. "En l'àmbit d'Espanya i del món la demanda és molt forta. Països com Estats Units o el Japó, que no coneixien aquets producte, s'hi han interessat i això ha fet que el valor pugi", explica Francesc Pasqual, productor. Per la seva banda, Carme Quintana afirma que "s'està assolint el màxim nivell de vendes".

La calor ha afavorit que la primera premsada d'oli nou s'avancés, cosa que han rebut amb ganes els consumidors. Tant els que han hagut de fer uns quants kilòmetres com els que han vingut a fer poble denoten un interès creixent pel producte de proximitat. I és que són majoritaris els assistents que aprofiten l'avinentesa per abastir-se de garrafes d'oli.

Aquesta és la segona edició que la Festa de l'Oli Nou agrupa tots els productors i comercialitzadors del municipi. Una fórmula d'èxit que ajuda a fer conèixer els petits empresaris i que representa un primer termòmetre de com anirà la venda d'oli, que enguany ha arrencat amb molta força.

Notícies relacionades