Back to top

Mor Àngels Ollé, una vida dedicada a l'ensenyament

Mor a l'edat de 82 anys la pedagoga i escriptora Àngels Ollé. Impulsora de l'escola Mowgli de Reus i autora de moltes publicacions infantils, ha dedicat la seva vida a l'ensenyament i ha contribuït a la renovació pedagògica.
àngels ollé

Dol a Reus per la mort de la pedagoga i escriptora Àngels Ollé. Tot i no ser reusenca de naixement, es va instal·lar a la ciutat a finals dels anys seixanta, on hi ha viscut fins els darrers dies. La seva arribada a la ciutat es vincula ràpidament amb el naixement de l'escola Mowgli de Reus, la primera escola de la població que va fer l’ensenyament mixt, barrejant nens i nenes, totalment en català, i que es va obrir a totes les creences. Aquest és només un exemple del seu coratge i les ganes de canviar la societat des de les aules.

Ollé partia de les bases educatives de Rosa Sensat i altres referents de l'educació lliure. I al llarg de la seva trajectòria professional ha estat professora a la URV i ha contribuït a la renovació pedagògica i a la formació de professionals de la docència.

En l'àmbit de l'escriptura, és autora de nombroses publicacions dedicades a la didàctica de la llengua i a la literatura infantil.

Recentment, en el darrer ple del mes de juliol, l'Ajuntament de Reus li va concedir la Medalla de la Ciutat en reconeixement a la seva trajectòria, un guardó que havia de rebre d'aquí a poques setmanes, durant la Festa Major de la Mare de Déu de Misericòrdia.

Notícies relacionades