Back to top

Mor l'empresari Artemi Teixidó

Va ser l'impulsor d'Indústries Teixidó i d'Òptiques Teixidó. Ha traspassat aquest cap de setmana.
Artemi Teixidó

Artemi Teixidó ha mort aquest cap de setmana a l'edat de 92 anys. Nascut a Riudecols, el 1952 va fundar, en aquest municipi del Baix Camp, Indústries Teixidó, una empresa que aleshores es dedicava a la fabricació de peces per a muntures d'ulleres i rosques per a encenedors i que ha acabat especialitzant-se en la confecció de components de precisió per a l'automoció.

De fet, ha acabat proveint a grans marques del món de la fórmula 1 com Ferrari o McLaren pels quals Teixidó fabricava peces molt específiques dels injectors, embragatges i transmissió. L'empresa, actualment, té més de 400 treballadors i encara la gestiona la família. De fet és la més gran de la demarcació eminentment familiar. 

A més d'Indústries Teixidó, el traspassat també va impulsar altres empreses conegudes arreu com Òptiques Teixidó. El 2018 la Cambra de Comerç el va distingir amb el Premi d'Honor. De fet, la família Teixidó sempre ha estat vinculada a l'ens cameral. Artemi Teixidó va ser membre del comitè executiu en mandats anteriors, i actualment, un dels seus fills encara n'és integrant. 

Entrevista a Artemi Teixidó

A Canal Reus vam entrevistar Artemi Teixidó l'any 2015, en el programa 'Etiqueta Negra'. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades