Back to top

Mor Mn. Ricard Cabré a l'edat de 91 anys

Aquest divendres ens ha deixat mossèn Ricard Cabré a l'edat de 91 anys. Va néixer a Riudecols i actualment era capellà adscrit a la parròquia de Crist Rei de Reus.
mn. ricard cabré

Mossèn Ricard Cabré va ser llicenciat en Teologia i Humanitats clàssiques per la Universitat de Comillas i en Pedagogia per la Universitat de Barcelona (delegació de Tarragona), i va iniciar el seu ministeri pastoral sent vicari de la parròquia Sant Joan Baptista de Valls.

La seva vida pastoral es desenvolupa al Camp de Tarragona 

Al llarg de la seva vida ha estat, entre d'altres, rector i encarregat de les parròquies de Sant Vicenç de Castellvell del Camp i de Sant Miquel d’Almoster (1966-1967), rector de la parròquia de Sant Esteve Protomàrtir a Vilaseca (1967-1983) i rector i arxiprest a la parròquia Sant Joan Baptista de Valls (1983-1987). Actualment, i des de 2012, ha estat capellà adscrit a la parròquia de Crist Rei de Reus.

Entre els seus càrrecs i responsabilitats hi figuren els nomenaments de delegat diocesà de pastoral del turisme, de pastoral social i de pastoral obrera.  També va ser president de Càritas Catalunya, consiliari de la JARC, del MUEC i del MIJAC, membre del Consell presbiteral, professor a l’Escola de Treball Social i professor a l’Escola de Teologia, actual Institut Superior de Ciències Religioses «Sant Fructuós». L’any 2004 va passar a ser professor emèrit d’aquest Institut.

"Se sentia reusenc", assegura el prior de Reus, Joan Antoni Cedó 

La seva pèrdua ha commogut tothom qui l'ha conegut. El prior de Sant Pere, Joan Antoni Cedó, el considera "un amic, una persona molt compromesa i un referent en tots els àmbits pastorals", i en recorda la seva estimació cap a Reus, on rebrà sepultura. Quan les circumstàncies ho permetin, se celebrarà la seva missa exequial.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades