Back to top

Morancho: "Setmana Santa 'catastròfica' per l'economia de Mont-roig"

L'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, qualifica de "catastròfica" la situació que viu el municipi, amb una economia basada principalment en el turisme. Més optimista es mostra de cara a les vacances d'estiu, tot i reconèixer que l'activitat estarà per sota de la d'altres anys.
miami platja buit

Establiments tancats, pèrdues econòmiques molt importants, i veïns de la població que treballen en el sector turístic o s'hi haurien incorporat ara, i que estan en atur o afectats per ERTO's.

Aquest és el panorama que ha descrit l'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, quan se li ha preguntat per l'impacte a nivell turístic del confinament pel coronavirus al municipi. Morancho ha qualificat la situació de "catastròfica".

Malgrat tot, l'alcalde veu amb més optimisme l'estiu. Tot i que pronostica una davallada de l'activitat turística en relació amb altres anys, creu que serà el repunt d'inici de la recuperació del sector.

Mesures econòmiques previstes per l'Ajuntament 

Morancho ha afirmat que han revisat el pressupost municipal per poder recuperar partides d'altres departaments i destinar-les a fer front a les conseqüències del coronavirus, com donar ajuts als sectors més afectats i als col·lectius més vulnerables. En aquesta línia, ha explicat que han fet enquestes als empresaris i autònoms per conèixer la situació en què es troben i, a partir d'aquí, poder actuar.

Tot i així, Morancho aposta per "esperar a conèixer les mesures que apliquin les altres administracions", tant a nivell de diputació, com autonòmic i estatal.

Poques denúncies per saltar-se el confinament a Mont-roig

Amb l'arribada de la Setmana Santa, s'han ampliat els dispositius policials per controlar la mobilitat al territori, sobretot pel que fa a frenar les persones que poguessin dirigir-se a les segones residències del municipi. En aquest sentit Morancho diu que majoritàriament s'ha respectat el confinament, i només s'han detectat algunes famílies que volien passar uns dies a la zona. En aquests controls han treballat conjuntament Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, i Policia Local en col·laboració amb els agents locals de Cambrils i Vandellòs i l'Hospitalet.

Mesures socials per a la gent gran

Segons Morancho, des del dia 15 de març funciona al municipi una xarxa de voluntaris, coordinats per l'Ajuntament, que fa seguiment a les persones de més de 65 anys. Se'ls truca una o més vegades a la setmana per conèixer el seu estat, i se'ls compra el menjar o els medicaments que necessiten, i així eviten que surtin de casa i es posin en risc.   

Entrevista completa a Fran Morancho

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades