Back to top

Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil intervenen més de 21 quilos de cocaïna

Dues persones han estat detingudes i s'ha pres declaració a altres quatre pels fets investigats
mossos droga

Mossos d'Esquadra conjuntament amb agents de la Guàrdia Civil de Tarragona van desarticular una organització criminal dedicada al tràfic internacional de substàncies estupefaents. Durant l'operació han estat detingudes dues persones i s'ha pres declaració a altres quatre per una operació va començar a finals d'estiu.

En aquell moment, la Guàrdia Civil va tenir coneixement de l'existència d'un individu que anava a crear un entramat empresarial amb l'objectiu d'introduir droga a través d'un dels ports de la Mediterrània.

Al mateix temps per part dels Mossos d'Esquadra s'estava investigant la persona que estava organitzant la compra de la droga en el seu origen i la seva posterior recepció a destí i que anava a utilitzar l'entramat d'aquest primer individu per a la introducció de la partida posteriorment intervinguda.Un cop coneguda aquesta coincidència, els agents policials van crear un equip conjunt d'investigació que tenia com a objectiu la intervenció de la substància i la detenció de les persones relacionades amb els fets.

Substàncies originàries d'Amèrica del Sud

Fruit de la investigació conjunta es va poder esbrinar que els investigats estaven preparant la importació de contenidors dels quals, amb origen des de diversos llocs d’Amèrica del sud i amb destinació a ports de la Mediterrània, anaven a transportar els carregaments de droga per aquesta nova organització criminal.

Una nau industrial a Vila-seca

Els investigadors van descobrir que els responsables haurien realitzat gestions per llogar una nau industrial en un polígon industrial de la localitat de Vila-seca (Tarragona), amb la finalitat de ser usada com a lloc de càrrega per extreure la droga introduïda. Igualment, es va poder descobrir un habitatge en una localitat de Girona en el qual els investigats pretenien establir posteriorment el laboratori on s’havia d’extreure la substància estupefaent que vindria barrejada amb la càrrega d’adob i dur a terme el procés de tallar la droga amb l’objectiu d'augmentar-ne la quantitat i d’aquesta manera generar més beneficis.

nau droga

L'Àrea de Sanitat de la Delegació de Govern a la Comunitat Valenciana va determinar que la partida intervinguda  hauria permès obtenir després del seu processament 21'9 kg de cocaïna base, quantitat que una vegada elaborada per a la seva distribució en el mercat minoritari hauria pogut arribar a una quantitat superior als 60 kg, amb un valor de més de tres milions d'euros.

Els detinguts, dos homes de nacionalitat dominicana i espanyola, van ser posats a disposició de l'autoritat judicial, que va decretar l’ingrés a presó per a un d’ells i llibertat amb càrrecs per a l’altre.

canalreus a telegram

 

Notícies relacionades