Back to top

Multitudinària concentració per demanar la llibertat dels 'Jordis'

Milers de persones es manifesten al centre de Reus per reclamar la llibertat dels 'Jordis' el dia que es compleixen tres mesos del seu empresonament
Multitudinària concentració al Mercadal per demanar la llibertat dels 'Jordis'

Sota el lema 'Som gent de pau' fins a 3.000 persones s'han concentrat aquest dimarts al vespre per demanar, novament, l'alliberament del 'presos polítics'. Aquesta ocasió, però, ha estat especial ja que s'han complert tres mesos de la presó cautelar imposada al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el de l'ANC, Jordi Sánchez. Entre els presents hi ha assistit Laura Masvidal, la dona del també empresonat Joaquim Forn. Aquesta ha llegit una carta de les seves filles en la qual demanaven unitat i reconeixien la tasca dels Avis i Àvies per la Llibertat. 'Feu-los un favor a ells que són a la presó, la unitat ens dóna força i hem de mantenir-la, moltes gràcies', ha manifestat.

La concentració s'ha allargat durant una hora i mitja i ha comptat amb poesia i moments musicals molt emotius. També hi ha hagut lloc per als parlaments de Marta Llorens, Noemí Llauradó, Assumpció Castellví i Montserrat Vilella. En el seu cas, Assumpció Castellví de Junts per Catalunya ha destacat que 'amb el nostre tarannà pacífic i serè vencerem i els traurem de la presó'.

Per la seva banda, la regidora del PDeCAT a l'Ajuntament reusenc, Montserrat Vilella, ha assegurat que 'ens estan castigant, humiliant, escarnint perquè no ho tornem a fer i no sentim allò que sentim, però nosaltres hem de tornar a la normalitat'. Els músics per la llibertat, el Safareig Poètic o el cantautor Fito Luri, han estat alguns dels ingredients que englobaven la concentració.

Notícies relacionades