Back to top

El Mundial de Futsal Sub-13, una aposta de futur

El president de la federació, Dani Vives, explica tots els detalls de la competició al programa d'esports d'aquesta casa, el Cercle Central.
Dani Vives, president de la Federació Catalana de Futbol Sala, al Cercle Central

Durant set dies Reus rebrà a les dotze millors seleccions de futbol sala del món al Pavelló Olímpic, on es disputa, a partir de dilluns vinent, el Mundial de Futbol Sala Sub-13.

És el primer cop que s'organitza una copa del món en aquesta categoria, i la capital del Baix Camp ha estat la seu escollida per inaugurar la iniciativa. Així ho va fer també l'any 2008, amb el Mundial de Futbol Sala Sènior Femení. Mai les dones havien pogut participar en una competició d'aquestes característiques, fins fa onze anys, on Catalunya va alçar el títol.

Al torneig hi participaran les seleccions d'Argentina, Brasil, Itàlia i Índia, englobades al Grup A, Paraguai, Colòmbia, Suïssa i Regne Unit, al Grup B, i al C, Àustria, França, Sud-àfrica i Catalunya. La cerimònia inaugural serà dilluns, mentre que la gran final es disputarà diumenge 3 de novembre. Els amfitrions ja coneixen la llista de convocats i s'exerciten aquests dies sota les ordres del seu tècnic, Ammar Mohadr.

Poden consultar el calendari complet de partits aquí.

La Federació Catalana de Futbol i la Federació Catalana de Futbol Sala no són la mateixa entitat. Aquesta última és l'encarregada d'organitzar l'esdeveniment, i opera només en la disciplina del futbol sala i a Catalunya. El seu objectiu és promocionar l'esport arreu sense tenir en compte a quina institució pertanyen els clubs que acudiran a l'Olímpic com a públic.