Back to top

El Mundialet pren forma amb el conflicte de l'atletisme irresolt

Ja ha començat el muntatge de les graderies del camp de futbol a la pista d'atletisme i des del Club d'Atletisme Cambrils manifesten que seguiran fent-ne ús com fins ara. L'Ajuntament, per la seva banda, insisteix en què ha ofert totes les possibilitats que tenia al seu abast però no descarta ajustar els horaris d'entrenament als de l'entitat
Infants entrenant a la pista d'atletisme amb les graderies del Mundialet de fons

Tot indica que la polèmica per la pista d'atletisme a Cambrils es troba en el seu punt àlgid quan ja s'ha començat el muntatge de les graderies a les instal·lacions. Alguns dels clubs que hi entrenen s'han mostrat sorpresos davant l'inici dels treballs i asseguren que no se'ls havia avisat. Ara el problema sembla enfocar-se en els horaris.

Tot i no poder fer ús dels tres carrils fins a les set de la tarda, el Club d'Atletisme de Cambrils ha manifestat que seguirà entrenant a partir de les sis de la tarda perquè, segons diuen, no és viable entrenar més tard amb nens petits.

D'altra banda, ja han presentat més de 2.500 signatures a l'Ajuntament, contra el muntatge de les graderies al damunt de la pista. "De poder-se fer, es pot fer tot allò que es vulgui. Fins i tot els de futbol també podrien entrenar en un pam de gespa perquè tothom s'hauria d'adaptar a les circumstàncies. El que no acceptem és el fet que es posin les graderies a la pista", insisteix el president del Club d'Atletisme Cambrils, Pere Ferrando.

Segons l'organització, encara no s'ha valorat l'impacte econòmic que l'esdeveniment pot deixar a la Costa Daurada, però asseguren a Portugal suposava més de tres milions d'euros per cada edició.

D'altra banda, lamenten tota la polèmica que s'ha generat per la pista d'atletisme i defensen que amb el seu projecte l'esport en general surt guanyant. "Ens hagués agradat que la gent de l'atletisme no s'ho hagués pres com una usurpació, sinó com un fet per a sumar en l'esport i que serà bo per a la zona", defensa la directora general del Mundialet, Nilda Gutiérrez.

Aquesta polèmica ha protagonitzat el ple d'aquest mes de març a l'Ajuntament, provocant un intercanvi constant de retrets entre diferents regidors. En aquest sentit, l'equip de govern ha afirmat que no descarten ajustar els horaris a les exigències del Club d'Atletisme. "Hem intentat escoltar les seves reclamacions i solucionar-les al nostre millor entendre. Si en aquesta tessitura podem ajustar l'horari al que ells fan habitualment, ho farem", ha remarcat el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils, Josep Maria Vallès.

La competició del Mundialet se celebrarà amb més de 700 partits en diferents seus a més de Cambrils, com ara Salou, Constantí o La Pobla de Mafumet. S'espera que arribi un total de 4.000 nens.

Notícies relacionades