Back to top

Música, danses i rifes, protagonistes de la Festa de Sant Sebastià

ÈRIC PUJOL

La música i la dansa han estat les protagonistes de la festivitat de Sant Sebastià. Aquesta diada, que s'ha convertit en la festa major d'hivern, ha aplegat desenes de reusencs a la plaça del Castell. Els assistents han pogut gaudir de danses tradicionals així com també de subhastes i rifes.

Actualment, els patrons de Reus són Sant Pere i la Mare de Déu de la Misericòrdia. En altres temps, però, els reusencs van tenir a Sant Sebastià com a patró de la ciutat. Per commemorar aquest fet, diverses agrupacions de Reus han celebrat aquest dissabte la Festa de Sant Sebastià, també coneguda com el Ball d’Hivern. 

El nucli de l’acte ha estat la plaça del Castell, concretament davant la porta de Sant Sebastià. Per la tarda, el pregó ha donat el tret de sortida a la festa que ha continuat amb una cercavila pels carrers del centre. Un exèrcit de timbals, gralles i guitarres han fet sortir els comerciants de les botigues perquè els donessin alguns productes per poder rifar-los. Els músics, a canvi, els han ofert un ampli repertori de corrandes.

La música ha cridat l’atenció de desenes de reusencs que s’han sumat a la festa. Tot i que aquesta celebració té poc més d’un any de vida, les entitats organitzadores pronostiquen a aquesta festa una molt bona salut.

Per recuperar forces, els participants han sopat llonganissa i pa torrat. I per acabar la jornada: Balls a plaça. El grup “Quin folk que fa” ha estat l’encarregat de posar el punt i final de la festa de Sant Sebastià.