Back to top

Natació artística, el gran esport desconegut a Reus

Anomenada antigament com natació sincronitzada, actualment aquesta disciplina buscar fer-se un lloc entre els esports més potents del territori.
Imatge d'un entrenament de natació artística al CN Ploms

Coneixem la Jana Ferrater i la Carla López, un duet tècnic que ha representat al Club Natació Reus Ploms als Campionats d'Espanya de Natació Artística i qui són ara mateix les millors nedadores d'una secció en alça. Des de l'any 2005 que el Ploms ofereix la modalitat que abans anomenàvem com natació sincronitzada i és en aquest moment quan volen donar-li a aquesta disciplina una empenta definitiva dins del club. La base és la clau per aconseguir-ho. En parlem amb la secretaria de la junta del club, l'Olga López:

"La filosofia del CN Ploms és treballar amb la base, donar cabuda a tothom que tingui inquietuds, oferir bé el servei i donar garanties als esportistes que vulguin tenir més projecció".

Molts dels nedadors de l'entitat han arribat a l'artística a partir de l'esport mare del Ploms: la natació. Dins del club aquesta disciplina és considerada com una de les més complexes pels atributs dels quals ha de disposar la persona que la practica.

"Aquesta disciplina treballa la part corporal, molt semblant a la gimnàstica rítmica, la força de la natació i la pura tècnica de la natació artística", comenta López.

El futur de la secció són ara noies d'entre nou i tretze anys successores de les campiones que van portar el nom de Reus arreu del territori.