Back to top

Neix la Plataforma cambrilenca en defensa del referèndum

Una entitat que assegura sentir-se desmarcada d'una intenció concreta de vot, a més de tenir l'objectiu de pressionar l'Ajuntament perquè obeeixi les ordres del Parlament. Mentre tant, ja han organitzat algunes activitats informatives al llarg d'aquest setembre. En cas de qualsevol interferència en la votació, no descarten mobilitzar-se
Un cartell enganxat a prop de la Plaça de la Vila de Cambrils

Ni sí, ni no. La qüestió es votar. Amb aquesta essència neix la Plataforma cambrilenca en defensa del referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Una entitat que, tot i presentar-se com a desmarcada de qualsevol intenció de vot, està preparant diverses actes informatius per aquest setembre relacionats amb la consciència del fet nacional català i orientades, sobretot, a sectors castellans de la població.

Una activitat a la que hi sumen la de fiscalitzar l'actitud de l'Ajuntament fins a la data de la votació amb la idea de garantir que s'obeeixen les ordres del Parlament. "Sent un govern d'Esquerra Republicana ens falta molta entrega cap el que és el referèndum. Per això, la plataforma és també per a pressionar l'Ajuntament", explica el portaveu de l'entitat, Jordi Rovira.

A la plataforma no contemplen cap interferència que pugui afectar negativament la celebració del referèndum. En cas de donar-se'n alguna, diuen, es mobilitzaran. "Des de la plataforma i moltes entitats de Cambrils faríem mans i mànigues per tal que, si no es fes, es visualitzi per tot el món la manca de democràcia que hi ha en aquest Estat", remarca Rovira.

Després d'haver publicat un manifest, l'agenda de la plataforma comença aquest segon cap de setmana de setembre amb una xerrada informativa al barri de Nou Cambrils.