Back to top

Ni crèdit, ni pla d'inversions ni ple

L'alcaldessa de Cambrils suspèn la sessió plenària d'aquest divendres. S'hi havia d'aprovar la modificació de crèdit per dur a terme el Pla d'Inversions, xifrat en més de 3 milions d'euros. L'oposició ha requerit la retirada d'aquest punt de l'ordre del dia perquè consideren que els manca informació. El govern municipal ho ha negat rotundament. Ambdues parts s'han retret afany electoralista.
Ni crèdit, ni pla d'inversions ni ple

"Donades les circumstàncies quedarà suspès aquest ple i serà properament convocat". Així l'alcaldessa Camí Mendoza ha suspès el ple després de gairebé dues hores de reunions en petit grups entre els membres del govern i els de l'oposició. L'estira i arronsa, finalment, no ha servit per desencallar la retirada d'un dels punts de l'ordre del dia. El punt de la discòrdia ha estat l'aprovació d'una modificació de crèdit, per valor de 3 milions d'euros, amb el qual el govern municipal pretén finançar la totalitat del Pla d'Inversions presentat aquesta setmana.

Els grups de l'oposició han requerit més informació i el detall de totes les partides per tal d'aprovar-ho i han desmentit les afirmacions de l'equip de govern. "Es radicalment fals, en la comissió informativa del pla d'inversions se'ls hi va demanar expressament el detall de capítols ", ha reblat el portaveu del PP David Chatelain en referència a què tenien disponible tota la informació necessària i aquesta s'havia tractat en la comissió informativa i en la junta de portaveus. De fet, des de l'equip del govern han criticat que els grups de l'oposició registressin ahir a l'última hora el requeriment.

"És insòlit que en aquestes alçades un govern municipal pugui arribar a desconvocar un plenari, evidentment, perquè hi trobaven unes dificultats implícites", ha afirmat Oliver Klein, del Nou Moviment Ciutadà. En el mateix sentit s'han manifestat des de Ciutadans. Imanol Rico ha titllat de "despropòsit" i ha assegurat que es tracta d'un "altre ridícul de l'equip de govern". L'oposició en bloc ha criticat la manca de projecte de ciutat i han acusat al govern d'electoralista, perquè consideren que les inversions culminarien a les acaballes del mandat. Iván Sanz ha asseverat que "portem tres anys d'un municipi aturat, immobilitzat i amb una acció de govern que ha estat el paradigma de la paràlisis alhora de gestionar i atendre les necessitats dels cambrilencs" i ha afegit que "ara, ens volen colar per l'esquena i amb nocturnitat" unes inversions condicionades a un crèdit bancari encara per concretar.

Tots els membres del govern han donat suport a la resolució de l'alcaldessa de suspendre el ple. La batllessa també els ha retret el "partidisme" i electoralisme. I en la mateixa línia s'ha posicionat la primera tinent d'alcaldia, Mercè Dalmau, qui ha afirmat que el que ha succeït avui "és una mostra clara d'intentar boicotejar el ple i l'acció de govern". La polèmica està servida en la propera sessió plenària, que ara per ara, encara no té data.

Notícies relacionades