Back to top

"No podem abaixar la guàrdia"

El Priorat reclama extremar les precaucions durant el primer cap de setmana que es pot anar a les segons residències, sempre que aquestes estiguin a la mateixa regió sanitària que el domicili principal. A Mont-roig ja s'han aixecat actes a visitants de fora del territori.
montsant

Aquest és el primer cap de setmana de fase 1 al Camp de Tarragona. Això vol dir que, entre altres coses, també és el primer cap de setmana que es pot anar a la segona residència sempre que aquesta estigui situada a la mateixa regió sanitària que el domicili principal.

El Priorat i el risc

Una de les comarques amb menys incidència del virus és el Priorat. Per això, els representants municipals demanen responsabilitat a tots aquells fora vila que vulguin anar a les seves segones residències. Fina Palomar, alcaldessa de La Morera de Montsant, assegura que "no tenim cap cas al municipi, i això ens pot fer abaixar la guàrdia". A més, assegura que els visitants també tindran la sensació que la comarca "és una zona segura" i els reclama que extremin les mesures de seguretat. 

El Priorat ha dut a terme diverses campanyes durant les primeres setmanes de confinament per tal de conscienciar als fora vila que no pugin a les segones residències. I és que la població és envellida i els centres sanitaris són lluny. Un sistema de protecció que, de moment, als petits pobles, ha resultat. "Que no se'n vaig tot en orris en dos dies", reclama un veí de Porrera a Canal Reus. 

La Costa i les urbanitzacions

montroig

Una altra realitat, ben diversa, és la dels municipis de la costa. Allà, urbanitzacions de xalets o blocs d’apartaments també s’han convertit en un reclam per sortir de la rutina ara que ja és permès moure’s per la regió sanitària amb total llibertat. A Mont-roig, durant el pont del primer de maig i també durant la setmana santa, es van instal·lar controls policials per evitar que algun incívic anés a passar les vacances a la segona residència. 

El seu regidor de Seguretat Ciutadana, Vicente Pérez, assegura que "els controls continuaran", per garantir que qui vagi al municipi sigui de la mateixa regió sanitària. "Aquesta setmana hem hagut de sancionar gent que no viu a la regió sanitària, cal complir la llei i la ciutadania s'ha de conscienciar".  I és que s'han aixecat actes contra veïns de fora i també a restauradors que no tenien les terrasses en condicions per poder garantir la seguretat dels seus clients. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades