No poden posar la cirereta al pastís

El CF Reus acaba la temporada a Segona Divisió amb una derrota (1-0) al camp de l'Almería. El conjunt de Natxo González tanca la competició a l'onzena posició amb 55 punts i com a equip menys golejat de tota la categoria.
crònica almeria reus

El CF Reus ha tancat la temporada encaixant una derrota (1-0) al camp de l'Almería. Els roig-i-negres, salvats des de fa unes jornades, només tenien l'al·licient de facilitar el Trofeu Zamora a Edgar Badia i acabar la temporada el més amunt possible. El porter badaloní no ha aconseguit guanyar el preuat títol com a porter menys golejat. Raúl Fernández, meta del Levante, ha jugat 60 minuts en el partit contra el Huesca sense encaixar cap gol i ha estat substituït. Per tant, s'ha adjudicat el trofeu. Malgrat això, el CF Reus s'ha convertit en l'equip que ha encaixat menys gols en tota la categoria. Tota una heroïcitat tenint en compte que és la primera temporada dels roig-i-negres al futbol professional. Una temporada on els reusencs han acabat a l'onzena posició de la categoria de plata amb 55 punts.

La primera part ha tingut un únic color, el blanc-i-vermell. L'Almería ha portat el pes del partit i ha buscat una vegada rere l'altra la porteria d'Edgar Badia. Els locals, necessitats de punts per segellar la salvació, han portat de corcoll a la defensa del Reus. El conjunt de Luis Miguel Ramis ha tingut tot tipus d'ocasions de gol. Un dels homes més actius ha estat Quique. El jugador de l'Almería ha fallat tot sol davant la porteria roig-i-negra al minut 7 de partit. Abans ja havia posat a prova a Badia amb un xut ras. El Reus no s'ha trobat gens còmode sobre la gespa. L'equip de Natxo González treia aigua del vaixell, en emergència, i finalment ha rebut el gol. Al minut 14' Morcillo ha rematat de cap per donar l'avantatge i la salvació momentànea a l'Almería.

El CF Reus no ha disposat de cap ocasió de gol en tota la primera part. Els roig-i-negres han estat tancats a l'àrea sense poder fer res. Els reusencs no han aconseguit enllaçar cap jugada de perill i han viscut a l'expectativa en tot moment. Homes com López Garai, Miramón, Vaz, Haro i Máyor han estat pràcticament desapareguts.

A la represa, el conjunt de Natxo González s'ha trobat un pèl més còmode. L'equip ha estirat les línies i ha començat a veure porteria. El roig-i-negres han creat la seva primera ocasió al minut 49' quan Máyor ha provat un xut des de fora de l'àrea. Al 66' Miramón ha tocat amb la punta de la bota la pilota dins l'àrea petita. Si el migcampista s'hagués cregut l'acció de perill podria haver fet molt mal. El CF Reus s'ha anat descafeïnant a mesura que han avançat els minuts i no ha disposat de cap ocasió més.

L'Almería, en canvi, ha tingut opcions d'ampliar l'avantatge. Sens dubte no ha estat la nit de Quique. El davanter de l'Almería ha tingut una rematada de cap molt favorable al 56' que ha sortit fora per ben poc. Al 73' ho ha tornat a intentar pero ha fallat de nou. Amb un resultat que afavoria als dos equips, Almería i Reus no s'han buscat les pessigolles i han acabat firmant l'1-0. El conjunt andalús content per segellar la salvació i el Reus satisfet per convertir-se en l'equip menys golejat de Segona Divisió.

El CF Reus acaba la seva primera temporada a Segona Divisió amb una nota d'excel·lent. Els roig-i-negres no han patit per segellar la salvació, aconseguida ara fa unes setmanes, i han arribat al tram final de la temporada sense problemes. Els reusencs han demostrat ser un equip molt seriós durant tota la temporada i han acabat la temporada amb bones sensacions. Ara és el torn de les vacances i el mercatto. Cal buscar substitut per Natxo González, molt possiblement el preparador físic Xavi Bartolo, i renovar la plantilla. Jugadors com Ángel, Benito i Folch ja tenen un peu i mig fora de l'equip i els acompanyaran d'altres. La temporada que ve més i millor.

La fitxa del partit

UD Almería: Casto; Motta, Morcillo, Ximo, Nano; Borja, Joaquín (Corona 89'), Fidel, Antonio Puertas (Uche 86'), Pozo (Azeez 69') i Quique

CF Reus: Edgar Badia, Benito, Olmo, Atienza, Ángel (Migue García 75'), López Garai, Miramón, Vítor, Vaz (Guzzo 45'), Haro i Máyor (Edgar Hernández 67')

Gols: 1-0 Morcillo (14')

Targetes: pel visitant Edgar Hernández (71')

Incidències: Partit corresponent a la 42a jornada de la Liga 123, disputat al Estadio de los Juegos del Mediterráneos amb la presència de 11.258 espectadors