Back to top

'No sóc un exemple, simplement m'he adaptat a les circumstàncies'

SILVIA ANDREO

Avui hem volgut conèixer la vida d’una jove esportista tarragonina. És l’Ana Llauradó. Malgrat que té una deficiència visual això no ha estat un impediment en la seva vida. És una persona molt activa, s’ha tret una carrera i és tota una campiona en natació. Tot un exemple de superació tot i que ella assegura que només s’ha sapigut adaptar a les circumstàncies. Per ella no hi ha obstacles.

Els jocs catalans d’esport adaptat ha estat la darrera competició en la que ha participat l’Ana Llauradó. És una brillant estudiant de pedagogia, que combina les pràctiques de la carrera a una escola amb la seva passió, la natació

També forma part d’una associació de joves. Una vida  com la de qualsevol jove de la seva edat, l’únic diferent és que l’Ana ho fa tot amb només un 10 per cent de visió. La natació li ha donat moltes coses.
L’Ana  entrena 3 o 4 tardes a la setmana amb l’equip de l’ ONCE.  Des dels 7 anys practica natació, als 11 va començar a competir a nivell de Catalunya i Espanya, on va quedar segona en 100 i 50 metrespapallona l’any passat.

Enguany al campionat estatal per autonomies de natació adaptada ha quedat primera en50 metrespapallona i segona en100 metresd’aquest estil, la seva especialitat. La manca de visió només l’ha privat de treure’s el carnet i de ser metge. Però també ha trobat a faltar.

L’Ana no es posa límits de cap tipus…després de les pràctiques i el treball final de Grau vol estudiar un màster o una altra carrera i trobar una feina…Queda clar que la seva deficiència mai ha estat un obstacle i mai ho será.